Blanca Paloma ret homenatge a les terres "de foc" valencianes amb 'Niña de fuego'

La cantant il·licitana presenta un videoclip carregat de passió i teatralitat i gravat en localitzacions de la Comunitat Valenciana

Portada de 'Niña de fuego'
Portada de 'Niña de fuego' / Blanca Paloma

Una poderosa i teatral escenografia i dues ubicacions que revelen al món la bellesa oculta de la Comunitat Valenciana: les coves de la Villa de Requena i el castell de Bunyol. Són dos dels ingredients del videoclip del tema Niña de fuego que ha presentat aquesta setmana la cantant il·licitana Blanca Paloma. L'audiovisual ha comptat amb la col·laboració de Turisme de la Generalitat, aprofitant l'impuls d'artistes valencians per a generar un aparador de l'atractiu turístic del territori valencià.

Un atractiu que Blanca Paloma acompanya d'un cant dolç, però carregat de força i d'una elaborada posada en escena en què el vestuari, el maquillatge i l'attrezzo estan estudiats al detall. I és que l'artista il·licitana compagina música des de fa set anys amb el treball en l'escenografia i les arts plàstiques. La concursant del Benidorm Fest confessa que el certamen la va espentar a fer el pas definitiu i passar de la tramoia als escenaris. "En el cant és on més vibre, on més poder sent que tinc per a connectar amb els altres", explica l'artista en el programa d'À Punt Pròxima parada. Ara posa tota aquesta experiència i coneixements al servei de la seua música.

El foc és el gran protagonista d'un videoclip en què la cantant ha volgut retre homenatge a la terra on s'ha criat, i és que, segons conta, la xiqueta de foc de qui parla la lletra és per a ella "la personificació de València". Des de les fogueres alacantines fins als municipis fallers, acabant al cap i casal, la paralització que va suposar la pandèmia va deixar un poble, com destaca la cantant, "assedegat de foc".

El nom de Manuel es repeteix en l'autoria d'aquest homenatge que creua les creacions de grans mestres del flamenc i la música popular. D'una banda, la cançó Niña de fuego popularitzada pel cantador Manolo Caracol, escrita pel músic i compositor Manuel López Quiroga junt amb Rafael de León i Antonio Quintero. Però la cantant il·licitana entreteixeix aquest clàssic amb un altre, el tema Fuego fatuo, del compositor gadità Manuel de Falla. Com ella mateixa va explicar en Pròxima parada, es tracta de dos "odes al foc amb una gran càrrega passional" que l'han servit per a retre un sentit homenatge atemporal a les terres valencianes, a "la terra de foc".

També et pot interessar

stats