Asseguts i amb barres per sectors: el Luce Benicàssim estrena el nou model de festivals

Ivan Ferreiro, Viva Suecia i Cariño donen el tret d’eixida a aquest nou festival, que s’allargarà els caps de setmana de l’estiu

Previsions festival Luce Benicàssim

Asseguts, amb mascareta i limitats a moure’s només per una part del recinte, on també hi haurà un servei únic de restauració per a eixa zona i uns motxillers que s’encarregaran d’acostar les consumicions al públic. És la nova realitat dels festivals de música i que es viurà a Benicàssim (Plana Alta) cada cap de setmana de l’estiu, quan se celebre algun dels concerts programats dins del Festival Luce, una nova proposta musical que naix en plena pandèmia. 

Aquest festival reunirà artistes d'estils tant diferents com Izal, Mónica Naranjo o Raphael. Ivan Ferreiro, Viva Suecia i Cariño seran els encarregats de donar el tret d’eixida a aquest nou festival el dissabte. 

Més enllà del cartell musical, la seguretat sanitària marcarà el Luce Benicàssim. Tomás Abril, portaveu de The Music Republic, l’entitat organitzadora, ha dit que per a evitar contagis s’ha sectoritzat tot el recinte, que podrà acollir un màxim de 4.000 persones, que és el límit fixat actualment per la Conselleria de Sanitat Universal. 

“Quan els assistents compren les entrades, ja saben quina serà la zona on estaran asseguts i se'n podran moure, no podran passar a una altra zona. Per això, també s’ha previst un servei de restauració en cada àrea i tindrem personal amb motxilles que podrà acostar les consumicions al públic”, ha detallat Abril. Un equip de seguretat s’encarregarà de vigilar el compliment de totes aquestes limitacions i evitar que el concert es convertisca en origen de un macrobrot, com ha passat a Mallorca

Aquestes estrictes mesures permetran tornar a celebrar concerts massius a l'aire lliure i, pel que ha confirmat el portaveu de l’empresa organitzadora del Luce Benicàssim, “la gent té ganes de música en directe, com s’evidencia en la compra d’entrades”. De fet, espectadors de comunitats veïnes, com Madrid o Barcelona, han comprat les entrades per a aquest nou festival. 

A diferència del Luce Benicàssim, el FIB, el Rototom d’aquesta mateixa localitat, el Medusa de Cullera i l'Arenal Sound de Borriana, que són alguns dels festivals més consolidats del nostre territori, se suspendran enguany, per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia.

També et pot interessar