Aquestes són les nominacions als Premis de les Arts Escèniques Valencianes

Un total de 98 espectacles competiran per emportar-se els guardons en la gala, que tindrà lloc el 30 d'octubre al Teatre Principal de Castelló i podrà seguir-se a través de la televisió d'À Punt

'Croma, una història dibuixada', d'Horta Teatre
'Croma, una història dibuixada', de L'Horta Teatre / L'Horta Teatre

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha anunciat les nominacions als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2023, uns guardons que tenen com a objectiu reconéixer els i les nostres professionals i donar visibilitat al sector, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana. 

Un total de 98 espectacles han concorregut enguany als premis, organitzats a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC). La selecció l'ha feta un primer jurat independent, format per set persones, la composició del qual ha sigut consensuada entre les associacions professionals de les arts escèniques. En concret, el jurat ha estat format per Pepe Ayelo, Marta Borcha, Maria Colomer, Sara Esteller, Vanessa Montesinos, Rafa Contreras i José Vicente Peiró. Un segon jurat, configurat per personalitats rellevants del món cultural valencià, s'encarregarà d'elegir, de cada terna, els guanyadors. 

El veredicte final es donarà a conéixer en l'acte d'entrega d'aquests Premis de les Arts Escèniques Valencianes, que es celebrarà el dilluns 30 d'octubre al Teatre Principal de Castelló, en una gala retransmesa per À Punt Mèdia

Llista de nominats

Els nominats en la categoria de millor espectacle de teatre són: Bruno, el musical que lo cambió todo, d'Off Teatro; El perfume del tiempo, d'Arden Producciones, i La mujer más fea del mundo, de La Penúltima Teatre i Dacsa Produccions.

Pel que fa al millor espectacle de dansa, els nominats són: No es amor, de Colectivo Sin Par; Corps seul, de Christine Cloux Danza, i Meohadim, de Compañía Jacob Gómez.

En la categoria de millor espectacle infantil són: BUH!, de Teatre de l’Abast i La Fam Produccions; Croma, una història dibuixada, de L’Horta Teatre, i Boreal, de La Familia Política.

Com a millor espectacle d'arts de carrer han sigut nominats: B.O.B.A.S. (Banda Orquestal Benéfica de Actos Sepulcrales), de Compañía Jimena Cavalletti; Júpiter + Jaguar, d’EYAS Dance Project, i Trópico, de Compañía de Danza Marroch.

Els nominats a millor espectacle de circ són: Ambulant, de La Fam Produccions; R.E.M., de La Trócola Circ, i Charlas de azucarillo, de Las Couchers.

A la millor direcció escènica han sigut nominats: Toni Agustí, per Insomnio. Noches de verano; Chema Cardeña, per El perfume del tiempo, i Isabel Martí i Manuel Valls, per La mujer más fea del mundo

Les nominacions a millor direcció coreogràfica han sigut per a Christine Cloux, per Corps seul; Meritxell Barberà i Inma García, per Judith, i Sol Picó, per Titanas.

Les nominades a millor actriu són: Arantxa Pastor, per Aus migratòries; Laura Romero, per Insomnio. Noches de verano, i Begoña Tena, per Viva. Per la seua banda, els nominats a millor actor són: Juan Carlos Garés, per El perfume del tiempo; Manolo Maestro, per La tempesta, i Toni Misó, por Las danesas.

Julia Cambra, per Judith; Christine Cloux, per Corps seul, i Paula Montoya, per Júpiter + Jauguar, han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són Carlos Peñalver, per ‘artita núm. 2 en re menor de J. S. Bach; Seth Buckley, per Júpiter + Jaguar, i Edu Migre, per Nardo.

Els nominats a millor intèrpret de circ són Elena Donzel, per Charlas de azucarillo; Andrea Pérez, per R.E.M., i Anna Legrand, per Llum.

Les nominacions a millor text corresponen a: Mafalda Bellido, per Los que comen tierra; Chema Cardeña, per El perfume del tiempo, i Begoña Tena, per Viva. Competeixen com a millor versió, traducció o adaptació: Iñaki Moral, per Coriolà; Borja López Collado, per After Sun, i Juli Disla, per El moble.

Els nominats a la millor composició musical són: Anna Sanahuja i Roqui Albero, per Preludi a la lentitud; Víctor Lucas, per Bruno, el musical el musical que lo cambió todo, i David Barberá (Caldo), per Judith

Pel que respecta a la millor il·luminació els nominats són: Mireia Parreño, per Aus migratòries; Marc Gonzalo, Miquel Llop i Ramón Jiménez, per La tempesta, i David Orrico, per Judith.

Els nominats a millor escenografia són: Eduardo Moreno, per La tempesta; Txema Rico, per BUH!, i Blanca Añón, per Las danesas.

Finalment, aspiren al premi a millor vestuari: María Poquet, per La caravana de les flors; María Almudéver, per Bruno, el musical que lo cambió todo, i Estudio Savage, per Judith.

També et pot interessar

stats