L'Horta Teatre, Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2023

El jurat concedeix el guardó per una trajectòria de quasi 50 anys d'activitat en la qual s'ha consolidat com a companyia per al públic infantil i juvenil, amb una especial atenció al teatre en valencià

La companyia valenciana L'Horta Teatre ha sigut guardonada amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques / À Punt NTC

L'Horta Teatre ha sigut guardonat aquest dimecres amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut corresponent al 2023, que concedeix anualment l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música i està dotat amb 30.000 euros.

El jurat ha acordat la concessió d'aquest guardó a l'Horta Teatre per una trajectòria de quasi 50 anys d'activitat estable dedicada a les arts escèniques per a la infància i la joventut. Segons les seues paraules, la companyia "s'ha consolidat com a espai d'exhibició i producció centrats en la creació d'arts escèniques, les residències i l'atenció a la primera infància, mitjançant programes escolars i de mediació".

Celebra 50 anys l'any 2024

L'Horta Teatre és una de les formacions teatrals més veteranes de la Comunitat Valenciana i en el panorama nacional, que l'any 2024 celebrarà 50 anys de trajectòria.

La companyia suma més de 3.000 representacions i més de 40 espectacles produïts amb un segell i identitat propis caracteritzats per la seua gran qualitat artística, que els ha fet rebre nombrosos premis i reconeixements.

Des del 1995 compten també amb una sala pròpia, Sala l'Horta, en la qual compten amb una programació estable, de referència tant per al teatre infantil i juvenil com per a l'escolar, i per la qual han passat més de 300.000 espectadors.

L'essència del treball de l'Horta Teatre és la creació, producció i exhibició de les arts escèniques amb una atenció especial al teatre infantil en valencià, utilitzant el teatre com una via de transformació, que convida a la diversió però també a la reflexió.

També et pot interessar

stats