Les apostes valencianes del Benidorm Fest continuen en la carrera cap a Eurovisió

El flamenc de la il·licitana Blanca Paloma i el pop indie dels oriolans de Varry Brava es classifiquen en la primera semifinal del concurs de veus

A l'esquerra els tres integrants de Barry Brava i a la dreta, Blanca Paloma durant la primera gala de les semifinals del Benidorm Fest aquest dimecres
A l'esquerra els tres integrants de Barry Brava i a la dreta, Blanca Paloma durant la primera gala de les semifinals del Benidorm Fest aquest dimecres / À Punt NTC

Les opcions valencianes continuen el seu camí cap a Eurovisió. Les dues apostes del territori, el flamenc de la il·licitana Blanca Paloma i el pop indie dels oriolans de Varry Brava, han aconseguit classificar-se per a la final d’aquest concurs, que escollirà les veus que representaran Espanya en el concurs d’Eurovisió d’enguany.

Blanca Paloma va quedar en tercera posició, en acumular 79 punts, mentre que Varry Brava es va quedar fora del pòdium, en un principi, però molt a prop d’ell. El grup d’Oriola va aconseguir 74 punts. Els dos aspirants van quedar per darrere de Chanel, que va ser l’actuació més votada en sumar 110 punts, i les gallegues de Tanxugueiras, que van obtenir 93 punts.

Al contrari, Azúcar Moreno i Unique no es van classificar en la primera de les semifinals que es va celebrar Benidorm.

La jove d’Elx Blanca Paloma, amb el seu Secreto de agua, de caràcter flamenc, va ser una de les sorpreses de la nit. La seua actuació va emocionar per la potència de la veu i l’escenografia amb uns efectes cuidats amb reminiscències a l’aigua que van captivar els espectadors.

L’artista, formada en Belles Arts i resident a Madrid en els últims anys, va aparéixer a l’escenari amb una tela blanca sobre el sol, que onejava sobre una projecció amb tonalitats blaves que simulava l’aigua. Aquests elements, units al vestit blanc que portava Blanca Paloma, van generar un conjunt semblant a un nenúfar.  

Els tres oriolans de Varry Brava van ser els encarregats d’obrir la gala amb el seu homenatge a Raffaella Carrà, Raffaella.

Els artistes del Baix Segura van presentar sobre l’escenari un xou amb molt de colorit i amb contínues referències a la cantant italiana, que va morir al juliol.

Plomes roges, perruques rosses, boles de discoteca sobre l'escenari i mil maneres de tocar un piano van obrir la gala de la semifinal del Benidorm Fest.

Pel que fa als altres dos grups que es van imposar als representants valencians, Chanel va tancar la gala amb la seua SloMo, una actuació amb una coreografia molt elaborada, que ressaltava sobre les projeccions en tonalitats de neó que omplien l’escenari.

La cantant va ser l'única de tots els participants que va modificar la seua cançó i va incloure un interludi musical amb molta percussió mentre realitzava una coreografia.

Els gallecs partien com a favorits

Un dels grans favorits d’aquesta selecció que se celebra en Benidorm, Tanxugueiras, va destacar pel seu directe potent i una posada en escena fosca, que contrastava amb tocs daurats i blancs.

Acompanyades per dos ballarins, les pandereteiras van aconseguir alçar el públic del Palau l'Illa amb una de les actuacions més celebrades de la nit. 

 

També et pot interessar

stats