Una cançó gallega que inclou frases en totes les llengües cooficials d'Espanya opta a Eurovisió

RTVE publica les 14 cançons que competiran en el Benidorm Fest el mes de gener i ja es poden sentir els temes complets, que eixiran en les plataformes digitals al llarg de la setmana

Cartell de la cançó 'Terra' que representarà Tanxungueiras al Benidorm Fest
Cartell de la cançó "Terra" que representarà Tanxugueiras al Benidorm Fest / @tanxugueiras

Sabela, Olaia i Aida formen el grup Tanxugueiras, i es defineixen com a dones fortes, valentes i apoderades a través de la seua música folklòrica gallega. Són exponents d'una generació oberta a l'evolució de les músiques de creació col·lectiva gallega. Han publicat ja quatre singles el 2021 i han passat per més 100 escenaris del món acompanyades per les seues panderetes. "Terra" és la seua cançó, que inclou una frase en totes les llengües cooficials d'Espanya. És la primera vegada que una cançó en gallec opta a representar a Espanya en Eurovisió.

"Terra" és una de les 14 cançons que competiran en el Benidorm Fest al gener que ja es pot sentir i que eixiran en les plataformes digitals al llarg de la setmana. Radiotelevisió Espanyola ha publicat les 14 cançons. Els temes es poden sentir en el web del Benidorm Fest i en RTVE Play. A més, durant tot el dia, diversos programes d'RTVE difondran i analitzaran aquestes propostes amb els artistes.

Azúcar Moreno, “Postureo”; Blanca Paloma, “Secreto de agua”; Chanel, “Slo Mo”; Gonzalo Hermida, “Quién lo diría”, Javiera Mena, “Culpa”; Luna Ki, “Voy a morir”; Marta Sangó, “Sigues en mi mente”; Rayden, “Calle de la llorería”; Rigoberta Bandini, “Ay mamá”; Sara Deop, “Make you say”; Unique, “Mejores”; Varry Brava, “Raffaella”, i Xeinn, “Eco” són aquestes cançons.

Entre els 14 artistes que opten a representar Espanya en el pròxim Festival d'Eurovisió a Torí (Itàlia) hi ha unes repetidores, Azúcar Moreno, que d'aconseguir el tiquet, tornarien a Eurovisió 32 anys després de "Bandido". "Postureo" és el nou tema que presenten.

També et pot interessar

stats