Azúcar Moreno, Rayden o Rigoberta Bandini, entre els participants del Benidorm Fest

Catorze artistes han sigut seleccionats per a participar en el concurs que triarà el representant d'Espanya en el Festival d'Eurovisió 2022

Cartell del Benidorm Fest
Cartell del Benidorm Fest / RTVE

Azúcar Moreno, Rayden, Varry Brava, Marta Sangó o Rigoberta Bandini estan entre els catorze artistes seleccionats per a participar en el Benidorm Fest, dels quals un tindrà un bitllet per a representar Espanya en el Festival d'Eurovisió 2022 que se celebrarà a Torí el pròxim 14 de maig.

RTVE ha assenyalat en roda de premsa que el procés de selecció ha sigut “molt difícil”, perquè “s'ha hagut de quedar gent molt bona fora”. De les 886 cançons que li van arribar a la cadena, al final es van quedar amb catorze–ampliant així el nombre de les candidatures, ja que abans eren dotze–, “tenint en compte la qualitat de les propostes rebudes durant el procés i a fi d'oferir el millor espectacle musical”.

El Benidorm Fest se celebrarà a la fi del mes de gener i es dividirà en dues semifinals de set concursants cadascuna. Tan sols huit arribaran a la gran final en la qual es triarà a l'artista i la cançó que anirà a Torí.

Els artistes i cançons que actuaran al gener en el Festival són: Azúcar Moreno, “Postureo”; Blanca Paloma, “Secreto de agua”; Chanel, “Slo Mo”; Gonzalo Hermida, “Quién lo diría”, Javiera Mena, “Culpa”; Luna Ki, “Voy a morir”; Marta Sangó, “Sigues en mi mente”; Rayden, “Calle de la llorería”; Rigoberta Bandini, “Ay mamá”; Sara Deop, “Make you say”; Tanxugueiras, “Terra”; Unique, “Mejores”; Varry Brava, “Raffaella”, i Xeinn, “Eco”.

D'aquesta manera, Azúcar Moreno optaria a representar a Espanya en Eurovisió 32 anys després del seu èxit en aquest festival amb la cançó “Bandido”.

Eva Mora, cap de la delegació d'RTVE en Eurovisió, ha assenyalat que enguany el que prevalia era la diversitat a l'hora d'elegir les cançons candidates: “Volíem que tots els gèneres s'hi veieren representats, així com la diversitat d'artistes, és a dir, que no vaja enfocat a un públic en concret”, ha apuntat.

En una aposta per reviure l'interés pel festival des de l'organització han anunciat que els autors tindran tots els drets sobre les cançons que presenten, “una reivindicació que venia plantejant-se ja des de feia temps”.

Per a escoltar les 14 cançons caldrà esperar fins al dijous 23 de desembre, quan RTVE farà una presentació oficial amb els artistes participants en una roda de premsa. En aquest acte també es coneixerà l'orde en què eixiran a cantar al Benidorm Fest i es revelaran els compositors de les diferents cançons.

Per a aquest festival, des d'RTVE asseguren que volen “un autèntic xou”, en el qual la música siga la gran protagonista. Encara no s'aventuren a assegurar si podrà haver-hi públic, ja que dependrà de la situació de la pandèmia en la qual es trobe en aquell moment el país. El que sí que vaticinen és que serà un “autèntic espectacle”. “No volem que ningú s'alce per a anar al bany”, feia broma Mora.

També et pot interessar