El representant d’Espanya a Eurovisió eixirà de Benidorm

La ciutat acull, a finals d'any, les gales dels aspirants a participar en aquest festival de música europeu

L'alcalde de Benidorm, a l'esquerra, el president de la Generalitat i el president de la corporació de RTVE en la signatura de l'acord de col·laboració
L'alcalde de Benidorm, a l'esquerra; el president de la Generalitat i el president de la corporació de RTVE, en la signatura de l'acord de col·laboració / Pep Morell (Efe)
22 de juliol 2021 - 14:14

Benidorm recupera la seua vinculació amb els festivals musicals i serà la seu de les gales de selecció dels representants d’Espanya a Eurovisió. Els representants d'RTVE, la Generalitat i l’Ajuntament han signat un conveni de col·laboració perquè se celebren en aquesta població de la Marina Baixa les dues semifinals, així com la gran final de la qual eixirà l’artista que acudirà a Eurovisió en representació d’Espanya.

L’esdeveniment consistirà en tres gales tres nits consecutives durant el mes de desembre. La Generalitat i l’Ajuntament de Benidorm finançaran el projecte, mentre que la radiotelevisió pública realitzarà l'esdeveniment per a televisió. També s'encarregarà de la selecció de les cançons. La idea és que el contracte siga per a més d'un any.

En una roda de premsa, el cap del Consell, Ximo Puig, ha dit que la celebració d'aquest esdeveniment suposa posar en el centre "l'ànima i la cultura". "Gràcies per acceptar la magnífica idea que Benidorm siga la seu per a aconseguir guanyar, guanyar l'esperança", ha manifestat.

La música sempre ha estat lligada a aquesta ciutat. El Festival Internacional de la Cançó va obrir Benidorm al turisme. Toni Pérez - Alcalde de Benidorm

Toni Pérez, alcalde de Benidorm, ha assenyalat que la música "sempre ha estat lligada a aquesta ciutat" i ha recordat que el primer Festival Internacional de la Cançó  "va obrir Benidorm" al turisme nacional i internacional. "Des de Benidorm van arribar els més destacats èxits de la cançó espanyola", apuntava.

"62 anys després torna la il·lusió", ha manifestat l'alcalde benidormer, i ha animat "cantants i autors" a buscar el salt des de Benidorm a Eurovisió. L'antic Festival de Benidorm va deixar de celebrar-se el 2006 després de quasi 50 anys. Raphael, Julio Iglesias o Dyango van ser alguns dels artistes que van passar per aquest municipi en les primeres etapes.

La directora de continguts, Amalia Martínez, ha assenyalat que la idea és que les gales se celebren tres dies consecutius. Pel que fa a la selecció dels participants, ha indicat que serà una "convocatòria oberta". La directora espera que l'esdeveniment "connecte amb l'audiència jove" i que es convertisca en una "estratègia a llarg termini". "Aquest és un camí que creiem que es mantindrà al llarg de diversos anys", ha afegit, amb el que espera que siga una "planificació anual".

Volem posar el focus en l'impuls del talent musical per a aconseguir encertar en la fórmula, que ha d'incloure bones cançons, artistes solvents i un espectacle visual ben dissenyat, en el qual apostarem per un so musical actual. Amalia Martínez - Directora de continguts d'RTVE

"Volem posar el focus en l'impuls del talent musical per a aconseguir encertar en la fórmula, que ha d'incloure bones cançons, artistes solvents i un espectacle visual ben dissenyat en el qual apostarem per un so musical actual", ha assenyalat. Hi haurà un jurat mixt amb professionals i públic, i no es descarta un jurat internacional. L'artista guanyador haurà d'acudir al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2022, que se celebrarà a Itàlia al maig de l'any que ve.

També et pot interessar

stats