Andilla reivindica el valor de la seua tòfona amb un concurs gastronòmic

Es valora l’originalitat, el risc en els plats i la utilització de productes de proximitat

Concursants elaborant la seua proposta per al concurs / À Punt NTC

El Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfona d’Andilla té com a objectiu fer valdre aquest producte i elevar-lo a la taula de l’alta cuina. En aquesta sisena edició, cinc professionals de Madrid, Terol, València i Alacant competeixen per elaborar el millor plat amb aquest preuat fong. El guanyador dels cinc finalistes serà el representant de la tòfona d’Andilla i la seua recepta, un referent gastronòmic.

Miguel Sebastián, alcalde d’aquest municipi dels Serrans, afirma que és un producte amb un sabor, color i olor “molt personal”. La realitat és que la tòfona és molt versàtil i combina amb pràcticament tot. Talment, al restaurant La Torre del Visco han decidit fer una proposta dolça: mousse de xocolata blanca trufada, acompanyada de xufa i mel de garrofa.

En aquest certamen es premia l’originalitat, explica el membre del jurat, Pedro García Mocholí, per això busquen plats que sorprenguen i mantinguen el sabor i la textura de la tòfona. 

També es valoren molt els plats arriscats, com el de restaurant Espacio Montoro, que han decidit cuinar-la en papillota, però dins d’un pa. Una opció que ells mateixos reconeixen que és rara perquè aquest preuat fong no sol cuinar-se, sinó que s’afegeix cru als plats.  Així mateix, es té en compte que la resta de productes que s’utilitzen en la recepta siguen de proximitat, com en la proposta del restaurant Chaqués, que porta xirivia de l’horta de València i gambes comprades a la Llotja de València.

També et pot interessar

stats