Alcoi llueix amb l'espectacular entrada dels Moros i Cristians 2024

El capità moro, Jordi Peidro, i el capità cristià, Daniel Cano, han protagonitzat ambdós entrades triomfals envoltats d'aplaudiments i gran expectació

Entrada del capità moro en els Moros i Cristians d'Alcoi 2024 / À Punt
20 d'abril 2024 - 06:30 Actualitzat: 20 d'abril 2024 - 21:48

Alcoi ha vibrat este dissabte amb l'Entrada mora i cristina, el primer acte de la trilogia festera. Huit hores d'autèntic espectacle on els alcoians i alcoianes han pogut gaudir de música i danses, així com d'una magnífica desfilada protagonitzada per les catorze filaes mores i les catorze filaes cristianes.

L'exèrcit cristià ha entrat al matí a la ciutat en perfecta formació representant les tropes del rei Jaume I. Tot un esdeveniment que enguany ha estat sota el comandament del capità Daniel Cano, de la filà dels Alcodians.

A la vesprada, el capità moro Jordi Peidro, de la filà Mudèjars, ha guiat les catorze filaes de guerrers de la mitja lluna que han recreat l'arribada de les formacions musulmanes del cabdill Al-Azraq l'any 1276.

À Punt ha retransmés les dos entrades en un programa especial, en directe, conduït per Ferran Cano i Reis Juan, que han aconseguit endinsar l'audiència en la història d'esta festa declarada d'interés turístic internacional el 1980, així com en les curiositats de les catorze filaes mores i les catorze filaes cristianes, i detalls de les capitanies i alferesies d'enguany.

Tot amb les aportacions d'alcoians i alcoianes provinents del cor de la festa, així com la col·laboració dels reporters Berta Báidez, Carles Navarro, Claudia Argent i Rosa Porta, que han acostat el testimoni del públic i els protagonistes de la festa.

Amb la intenció de mostrar a l'audiència tota la grandiositat de l'esdeveniment, À Punt ha desplegat un ampli dispositiu que ha inclòs un dron, nou càmeres operades, dos càmeres de 360 graus i un gran equip d’operadors de so per al seguiment de les bandes de música.

Diumenge, sant Jordi i dilluns, l'Alardo

La trilogia festera d'Alcoi, que enguany se celebra del 20 al 22 d’abril, continuarà diumenge amb la festivitat de Sant Jordi i dilluns amb l’Alardo on participaran vora 2.000 festers que dispararan fins a 3.500 quilos de pólvora. Estos actes commemoren les sublevacions dels musulmans que vivien a la zona i que expliquen que sant Jordi es convertira en patró d’Alcoi, perquè la tradició diu que va eixir en defensa dels pobladors.

També et pot interessar

stats