La música endinsa Alcoi en la trilogia festera

L’Himne de la Festa i la Nit de l’Olla donen pas aquesta vesprada als tres dies de Moros i Cristians

Alcoi ultima els detalls per a les festes de Moros i Cristians / À Punt NTC

La música, i concretament l’Himne de la Festa, endinsen aquest divendres Alcoi en els dies grans dels Moros i Cristians. La ciutat ja bull amb els preparatius de la festa, que arranca aquesta vesprada amb l’entrada de bandes i la Nit de l’Olla. Balcons engalanats, tribunes enllestides i els primers talls del trànsit evidencien que la trilogia festera està tocant a la porta.

Al Preventori, on s’ultima el repartiment de la pólvora per a l’Alardo de dilluns, l’activitat aquest divendres també és frenètica. Enguany n'hi ha més per a repartir, fins a 3.500 quilos, el màxim permés a la ciutat.

La festa del pasdoble s’iniciarà a les set de la vesprada d'aquest divendres, primer amb les bandes vingudes d’altres pobles i després amb les alcoianes, que es dirigiran fins a la plaça d’Espanya. Amb elles, dues figures claus de la festa, que dirigeix l’Himne de la Festa, que enguany serà la flautista alcoiana Blanca Carbonell, i Sant Jordiet, Mauro Abellán.

Quan arriben al cor de la ciutat, es repetirà un dels moments més emocionants de la festa, la interpretació a l'uníson de l’Himne de la Festa, i que iniciarà la trilogia festera. Després del sopar dels músics de cada filà, les irreprimibles ganes de festa faran arrancar les filaes fins al cor de la ciutat.

Dissabte, Alcoi viurà una de les jornades més solemnes de l’any amb les entrades, que un any més faran vibrar la ciutat. De matí serà el torn dels cristians, que tenen Dani Cano, dels Alcodians, com a capità, i de vesprada el dels moros, amb Jordi Peidró, de la filà Mudèjars, com a capità. Totes dues podran seguir-se, en directe, per la televisió À Punt

També et pot interessar

stats