Els arcabussos retronaran més que mai a Alcoi, que dispararà 3.500 kg de pólvora

La ciutat comença a distribuir les cantimplores precintades amb la pólvora de l'alardo de vora 2.000 festers. À Punt retransmetrà en directe l'Entrada mora i cristiana d'aquest dissabte

Alcoi tornarà a acollir l'Alardo dilluns / À Punt NTC

L'arcabusseria retronarà més que mai en l'alardo d'enguany a Alcoi. Fins a 3.500 quilos de pólvora, 300 més que l’any passat, s’han començat a repartir en les últimes hores. Desenes de festers, tots ells amb el corresponent permís d’armes, han passat pel Preventori per a recollir la seua cantimplora, precintada, amb dos quilos de pólvora. 

Amb extremes mesures de seguretat i la supervisió minuciosa dels integrants de l’Associació de Sant Jordi i de la Guàrdia Civil, els festers han anat desfilant per a recollir un dels elements més identitaris dels Moros i Cristians. Dilluns, en l’Alardo, uns 2.000 festers dispararan la quantitat màxima de pólvora permesa a la ciutat. 

Enguany no hi haurà venda ambulant de pólvora a la ciutat durant les festes de Moros i Cristians per a reduir riscos i possibles incidents, com l'incendi que l'any passat van causar els petards en una façana.

Paral·lelament, perquè cap accident no entele la festa, també es mantenen els controls d'alcoholèmia i drogues a conductors i cavallistes. Segons fonts municipals, més de 2.600 efectius participaran en el dispositiu de seguretat planificat a Alcoi per als seus dies grans. 

També es revisaran les carrosses amb una inspecció tècnica, certificada per un enginyer, que acreditarà el nombre concret de persones que poden portar, així com el compliment de les garanties de seguretat.

La intenció d’aquestes inspeccions és evitar esglais com el que l’any passat va patir el capità cristià durant l’entrada, quan es va afonar part de la carrossa on anava. 

També et pot interessar

stats