Alcoi calfa motors amb les entradetes prèvies a Moros i Cristians

Són 66 desfilades informals que recorren els carrers per a preparar els actes del pròxim dissabte

Els assajos de les entradetes de Moros i Cristians / À Punt NTC

Quan falten pocs dies per a la celebració dels Moros i Cristians, Alcoi ja es prepara per a la gran cita amb les entradetes: 66 desfilades informals que recorren els carrers per a assajar les entrades oficials que tindran lloc el pròxim dissabte.

Durant nou dies, la capital de l'Alcoià detalla tots els preparatius i la música inunda Sant Nicolau. Les filaes encetaran als carrers i posaran a prova tot el que han estat preparant al llarg de l'any. Cada detall és important: el pas, la música, el ritme i l'ús dels cavalls per als càrrecs més importants, que també es posen a punt per a l'entrada.

Entre les desfilades, destaca per la seua lluita la de Fonèvol, l'associació que reivindica la igualtat de dones i homes en la festa. Asseguren que en els últims anys han aconseguit fer xicotets passos endavant. Desfilen des del 2015 i enguany, a més, estrenen música d'acompanyament. Tots els participants es preparen per a viure una nit festiva on les dones també celebren altres conquestes: són les portes que han pogut obrir en un món que abans era exclusiu dels homes. "Som 500 dones, però encara en falten més", han assegurat des de l'organització.

El dissabte es podrà seguir per la televisió d’À Punt. De matí, a partir de les 10:35 hores, serà el torn de l’entrada cristiana, que simbolitza la concentració medieval de forces cristianes de Jaume I en defensa de la vila d'Alcoi. De vesprada, a partir de les 17:05 hores, tindrà lloc l’entrada morada, la desfilada de les formacions musulmanes del cabdill Al-Azraq, en record de les que van assetjar la Vila. Una celebració multitudinària en honor del seu patró, Sant Jordi, declarada d'interés turístic internacional.

També et pot interessar

stats