Alcoi ajorna fins dilluns la Glòria, el tret d'eixida de les Festes de Moros i Cristians

L'Ajuntament ha cancel·lat els actes de la Glòria previstos per a aquest diumenge a causa de les pluges

Celebració del Diumenge de Glòria
Celebració del Diumenge de Glòria / Ajuntament d'Alcoi
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
31 de març 2024 - 06:30 Actualitzat: 01 d'abril 2024 - 11:36

Els Moros i Cristians d'Alcoi ja estan a tocar i, com és tradició, el Diumenge de Resurrecció —o Diumenge de Glòria— marca l'inici de les festes més esperades per als alcoians i les alcoianes. Malauradament, les pluges han obligat l'Ajuntament a ajornar la majoria dels actes a dilluns a partir de les 10 hores.

El que sí que s'ha pogut celebrar a les 8 hores del matí ha sigut la tradicional processó dels Xiulitets, en la qual joves alcoians i alcoianes han dut al coll la imatge de la Mare de Déu, que ha recorregut a velocitat de vertigen el carrer de Sant Nicolau per a reunir-se amb Jesús Ressuscitat.

Tot l'acte ha estat acompanyat pel so dels xiulets en forma de cànter, que emulen el cant dels ocells, i que havien sigut repartits pel consistori a primera hora del matí.

Els actes continuaran aquest dilluns, amb el considerat inici de les Festes de Moros i Cristians: la Glòria. A les 10 hores, des de davant de l’Ajuntament, la Unió Musical d’Alcoi tocarà l’himne de festes i, a continuació, començarà la desfilada encapçalada pels clarins i els heralds.

Després arribarà la desfilada de Glòria, en què un fester de cada filà recorre el centre de la ciutat. Primer ho faran les 28 filaes mores, encapçalades pel sergent David Antolí Murcia, amb la Societat Musical Nova, i tancaran la comitiva les filaes cristianes amb el sergent Jordi Seguí Orejuela i la Música Primitiva Apolo d'Alcoi. Una vegada finalitze l'acte, al voltant de les 14 hores, es dispararà la tradicional mascletà.

En últim lloc, de vesprada, a partir les 19 hores, començarà l’Entradeta del Berenar, dedicada a la infància.

També et pot interessar

stats