Alcoi torna a viure el dia del seu patró, sant Jordi

El segon dia de les festes el protagonitza Sant Jordiet, representat pel xiquet Fernando Rius, que després d'esperar dos anys podrà per fi retre homenatge

Sant Jordiet desfilant pels carrers d'Alcoi / À Punt NTC

Les festes de Moros i Cristians d'Alcoi celebren el seu dia més important aquest dissabte, centenari del dia del seu patró sant Jordi. Una jornada plena d'actes molt significatius de la història de la ciutat protagonitzada per Sant Jordiet, un xiquet que simbolitza l'entrada del patró a la ciutat.

La tradicional processó de la relíquia de sant Jordi ha començat a les 11:00 hores en el temple del patró, per a acabar en la parròquia de Santa Maria. Aquest ha sigut un acte molt especial per a Fernando Rius, de la filà Xano, el xiquet que va ser escollit per sorteig el 2020 per a representar Sant Jordiet, però que fins hui no havia pogut complir amb el seu càrrec a causa de la cancel·lació dels últims anys de les festes per la pandèmia. Aquest dissabte per fi ha participat en l'exaltació al sant, una experiència que coneix de ben a prop, ja que son pare també va guanyar el sorteig quan era menut.

Durant el recorregut, Fernando ha saludat a tots els veïnes, veïns i visitants d'Alcoi, que a canvi, li han llençat clavells al seu pas.

A la vesprada es farà l'acte més emblemàtic amb la processó general, on la relíquia estarà acompanyada pels fidels amb cera, les filaes mores, les filaes cristianes, les filaes de càrrec i l'Assemblea General de l'Associació de Sant Jordi amb el xiquet Sant Jordiet. En acabar l'acte, es donarà de besar el sant. La programació es completarà amb la missa major, la gran mascletà i la diana vespertina del cavallet.

Diumenge, dia de l'Alardo

Les festes de Moros i Cristians diran adeu aquest diumenge, conegut com el dia de l'Alardo. En aquest acte es representa el combat entre moros i cristians, que comença quan el capità moro intenta dialogar per a entrar en la ciutat. No obstant això, els cristians s'hi neguen, i comença així la guerra.

També et pot interessar

stats