Alcoi recupera les festes de Moros i Cristians dos anys després

À Punt retransmet en directe aquestes festes d'interés turístic internacional des de 1980

Una imatge d’arxiu de la celebració de la festa de Moros i Cristians a Alcoi
Una imatge d’arxiu dels Moros i Cristians a Alcoi / À Punt NTC

Torna la festa al carrer d'Alcoi després de dos anys. A partir de les 10:45 hores d'aquest divendres la ciutat viurà l’Entrada de Cristians, un acte que protagonitzarà enguany la capitania de la Filà Muntanyesos. A la vesprada, des de les 17:00 hores i fins a les 21:00 hores, la ciutat viurà l'Entrada de Moros encapçalada per la capitania de la Filà Cordó.

Tant l'entrada de Moros com la dels Cristians es podran seguir per À Punt Mèdia, que retransmet en directe aquest divendres 22 d’abril el Dia de les Entrades de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi, festes d'interés turístic internacional des de 1980. Els periodistes alcoians Ferran Cano i Reis Juan seran els encarregats de retransmetre aquests esdeveniments.  

Després de dos anys de pandèmia, Alcoi reprén la festa de Moros i Cristians i 28 filaes i el Sant Jordiet, Fernando Rius, tornaran a desfilar pels carrers de la capital de l’Alcoià.

Organitzades per l'Associació de Sant Jordi, amb aquests actes la ciutat d'Alcoi commemora anualment la gesta de la Reconquesta i l'especial protecció de sant Jordi l'any 1276. Els Moros i Cristians d’Alcoi han sigut declarats també festes d'interés cultural immaterial i són considerades bressol de totes les de la Comunitat Valenciana. Segons la llegenda, Sant Jordi, al llom d’un cavall, aparegué sobre les muralles de la ciutat. Per això va ser nomenat patró d'aquestes festes, i se celebren actes en el seu honor el dia 23 d'abril. 

També et pot interessar

stats