Alcoi calfa motors per als Moros i Cristians més esperats

L’activitat és frenètica als negocis vinculats a la festa, mentre els festers s’aprovisionen de pólvora per a l’Alardo

Alcoi calfa motors per als Moros i Cristians més esperats / À Punt NTC

Alcoi ultima els preparatius per a viure la trilogia de les seues festes. Un formiguer de festers i visitants ja recorren els carrers, mentre que als negocis vinculats amb la festa i els bars i restaurants l’activitat és frenètica.

Un d’aquests negocis són les tintoreries, on els més ressagats arrepleguen els vestits que no han pogut lluir en els últims dos anys a causa de la pandèmia. Un temps que també es fa notar en algunes peces de roba: “Hi ha vestits que fa dos anys que estan guardats i tenen taques que no se’n van”, apuntava Montserrat Linaeres, des de l’aparador d’una tintoreria alcoiana.

A un parell de quilòmetres d'Alcoi, i sota estrictes mesures de seguretat, aquest dimecres es repartien els més de 3.000 quilos de pólvora que es dispararan diumenge en l'Alardo. Enguany,  per primera vegada les cantimplores ja arriben carregades i no cal manipular la pólvora.

Dos quilos de pólvora i dos caixes de pistons és el que es podia endur cada fester, com recordava a À Punt Antoni Palermo, de la Filà Aragonesos.

Quicó Cantó, fester de la Filà Gusmans, per la seua banda, es mostrava emocionat de poder estar, dos anys després, arreplegant la pólvora per a un dels actes que més li agrada de les festes. “Des que tenia 18 anys dispare, per a mi és el millor dia de les festes”, afirmava.

Però si aquest dijous hi havia un lloc on l'activitat era més frenètica és a les filades que tenen càrrec. El confinament al qual els va obligar la pandèmia els va deixar en la mel en la boca un mes abans de les festes. L'espera per als Capitans s'ha fet llarga, com admetien Rafael Tortosa, capità moro, i Alfonso Moreno, el capità cristià.

Més de 35.000 persones, entre festers i músics, participaran aquest divendres en les Entrades, que retransmetrà À Punt. Després de dos anys d'espera, els exèrcits de la creu i la mitja lluna desplegaran tota la seua esplendor pels carrers d'Alcoi.

També et pot interessar

stats