Alcoi reparteix 3.000 kg de pólvora que dispararan més de 1.500 tiradors dilluns

La ciutat inicia aquest divendres, amb l’entrada de bandes i l’himne de la festa, la trilogia festiva, que enguany espera una afluència massiva

Més d'un miler de festers que dispararan dilluns han recollit ja la pólvora
Més d'un miler de festers que dispararan dilluns han recollit ja la pólvora / Facebook Turisme Alcoi

Alcoi ultima els detalls per a viure la seua trilogia festera. Els carrers ja són aquest divendres un formiguer de repartidors, de veïns que tornen i, sobretot, de festers que es preparen per a la festa, que comença aquest divendres a la nit. Un dels elements indispensables, especialment en l’Alardo, és la pólvora. Enguany s’han repartit més de 3.000 quilos.

Aquest divendres de matí es reparteix l'última que quedava. Enguany s’han distribuït 3.200 quilos entre 1.500 tiradors, com ha confirmat en Les notícies del matí Juan José Olcina, president de l’Associació Sant Jordi, organitzadora dels Moros i Cristians.

Abans que es dispare tota aquesta pólvora dilluns en l’Alardo, hi ha un ampli programa d'actes, que comença aquest divendres amb la festa del pasdoble, que s’ha convertit en un homenatge a un altre element essencial de la festa alcoiana: els músics.

Un total de 28 bandes de música participaran aquest divendres en l’entrada, que culminarà en la interpretació de l’himne de la festa a la cèntrica plaça d’Espanya. Després, la música cedirà el protagonisme a l’olleta alcoiana, el plat icònic de la gastronomia alcoiana que el món de la festa comparteix en la primera nit de festes.

La plaça d'Espanya acollirà aquesta nit l'esperada interpretació de l'himne de la festa
La plaça d'Espanya acollirà aquesta nit l'esperada interpretació de l'himne de la festa / Facebook Turisme Alcoi

El dia dels músics serà l’avantsala d’uns dels actes més imponents de la festa: l’Entrada cristiana i la mora, que tindran lloc aquest dissabte.

Les primeres "festes plenes" després de la pandèmia

La coincidència de la festa amb el cap de setmana, unit al bon oratge i la notable millora de la situació epidemiològica fan preveure que la capital de l’Alcoià estarà a rebentar. En aquest sentit, Olcina admetia en Les notícies del matí, que a Alcoi ja es respira moltes ganes de festa, perquè "per fi, seran unes festes plenes, sense restriccions".

El president de l’Associació Sant Jordi recordava que l’any passat, tot i que va haver-hi Moros i Cristians per la millora de la situació sanitària, les festes van estar "un poc desllavassades", per això el col·lectiu fester espera enguany, després de quatre anys, viure "unes festes plenes". I preveu una afluència massiva, tant de festers, com de públic.

Molts d’aquests actes els podran seguir per À Punt, en una programació especial que ha preparat al voltant dels Moros i Cristians d’Alcoi. 

També et pot interessar

stats