Un efectiu de vora mil persones vetlaran cada dia per la seguretat en les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi

Pilar Bernabé ha destacat l'esforç que faran per tindre unes jornades festives segures per a tota la ciutadania

Reunió de la Junta de Seguretat Local d'Alcoi amb la presència de la delegada del govern, Pilar Bernabé
Reunió de la Junta de Seguretat Local d'Alcoi amb la presència de la delegada del govern, Pilar Bernabé / Delegació de Govern

Prop de 1.000 persones al dia vetlaran per la seguretat de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi, en un dispositiu "sense precedents", en el qual destaca la "col·laboració i coordinació" de les diverses forces de seguretat per a garantir "unes festes segures", segons ha dit la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Bernabé ha presidit la Junta Local de Seguretat a Alcoi amb motiu de les festes patronals. Trobada a què han acudit entre altres l'alcalde, Toni Francés, i la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, juntament amb representants de les diverses forces de seguretat implicades per a coordinar els diferents dispositius amb què poder garantir la seguretat d'"els milers de persones" que participen en les celebracions.

La Policia Nacional desplegarà un dispositiu de vora 200 agents repartits en diversos zones de la ciutat per a previndre grups de delinqüència itinerants i actuacions delictives en habitatges buits i en polígons industrials, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat. Així mateix, es prestarà "especial atenció" als principals actes d'aquestes festes on s'espera "una gran afluència d'assistents", segons ha dit la delegada.

D’altra banda, la Guàrdia Civil assignarà un efectiu de més de cent membres, que reforçaran la seguretat ciutadana a les demarcacions limítrofes del terme municipal d'Alcoi, vigilaran les vies d'accés a la localitat i establiran punts de control de consum d'alcohol i drogues.

Els efectius estatals es reforçaran amb agents de Protecció Civil, Policia Nacional Adscrita, Policia Local, Bombers, personal de la Creu Roja, àrees de salut i personal d'associacions festeres. Bernabé ha destacat l'esforç que faran les forces i cossos de seguretat de l'Estat i la resta d'efectius, que "un any més es bolcaran” per tindre unes jornades festives segures per a tota la ciutadania. 

Festes lliures de violències masclistes

La delegada del govern també ha assenyalat que és fonamental treballar en la prevenció de les violències contra les dones en totes les festes dels municipis valencians. "Cada ciutadà o ciutadana és un punt violeta. És qüestió de tota la ciutadania estar alerta", ha afirmat. Així mateix ha recordat els mecanismes per a denunciar una agressió, com el número 016, o l'app mòbil Alertcops, mitjançant la qual es pot contactar amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat ràpidament i enviar una alerta geolocalizada per a la denúncia immediata davant de qualsevol situació de risc.

També et pot interessar

stats