Les dones s’integren completament en els Moros i Cristians d’Agullent

Ana Vañó fa història en ser la primera alcaldessa de la Festa en un any en què les dones ocupen els quatre càrrecs més importants

Dones desfilant en els Moros i Cristians d'Agullent / À Punt NTC

Aquest diumenge de vesprada ha sigut l’entrada de Moros i Cristians de les festes d’Agullent (Vall d’Albaida), enguany, amb els bàndols moro i cristià capitanejats per dues dones. 

“A Agullent sempre hi ha hagut capitanes”, ha explicat Cristina Merino, capitana mora. En el mateix sentit s’ha expressat Elena Ferri, l'homònima cristiana, que assegura que “la gent ho veu completament normal”.

Però enguany, les persones que ostenten els quatre màxims càrrecs de la festa són dones. I qui ha trencat el sostre de vidre ha sigut Ana Vañó, l'alcaldessa de la Festa, encarregada de l'organització. “L’alcaldessa era un càrrec que no s’havia entregat mai a una dona, així que representa molt per a mi”, expressa Vañó.

Però també és un gran avanç per a les generacions futures, lliures de la motxilla que han hagut de carregar les predecessores. Segons Ferri, era comú sentir a dir que les dones haurien de ser càrrecs menors, però mai capitanes.

Afortunadament, a Agullent aquesta barrera de gènere ja no existeix. Un camí que dones valentes han obert perquè totes les que vinguen darrere ho tinguen més fàcil i puguen abanderar, dirigir, o capitanejar una festa que és cada vegada més igualitària.

També et pot interessar

stats