Alacant viu la segona jornada d'Ofrena a la Mare de Déu del Remei

A partir de les 18:30 h, À Punt retransmetrà l'acte que hui tancarà la bellesa del foc d'Alacant 2024, Alba Muñoz, i les seues dames d'honor

Ofrena a la Mare de Déu del Remei este divendres a Alacant
Més de 10.000 foguerers i barraquers passaran per davant de la cocatedral de Sant Nicolau durant els dos dies d'Ofrena / À Punt Notícies
22 de juny 2024 - 09:47

Alacant viu este dissabte de vesprada la segona jornada del tribut floral a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu del Remei. És l'ofrena més antiga d'Espanya després de celebrar-se per primera vegada l'any 1941, a la cocatedral de Sant Nicolau "juntament amb la relíquia de la Santa Faç que es trobava dins de l'església a causa de les obres de reforma del seu monestir", segons explica la Federació de Fogueres de Sant Joan.

Este divendres de vesprada van retre l'homenatge floral a la patrona la meitat de les comissions fogueres —de la 1 a la 46—, i va tancar l'acte la bellesa del foc infantil d'Alacant 2024, Martina Lloret Rocamora, i les seues dames d'honor amb les representants de les delegacions festeres infantils. També va desfilar en esta primera sessió la comissió de Martina Lloret, la foguera Sèneca-Autobusos.

La bellesa del foc infantil d'Alacant 2024, Martina Lloret, enmig de la reina infantil de les festes de Castelló de la Plana, Vega Torrejón, i la fallera major infantil de València, Marina García.
La bellesa del foc infantil d'Alacant 2024, Martina Lloret, enmig de la reina infantil de les festes de Castelló de la Plana, Vega Torrejón, i la fallera major infantil de València, Marina García.

Este dissabte, a partir de les 18:30 h, comença la segona sessió de l'Ofrena, amb la participació de la resta de comissions festeres, inclosa la foguera Florida-Portatge, primer premi de Secció Especial 2024 i a la qual pertany la bellesa del foc, Alba Muñoz.

A continuació, hi desfilaran les delegacions festeres d'altres poblacions —com ara Elda, Dénia, Sant Vicent del Raspeig o Borriana— i, finalment, serà el torn de la reina de les festes de Castelló, Lourdes Climent Moreno, la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, i, tancant la desfilada, la bellesa del foc 2024, Alba Muñoz, i les seues dames.

Les màximes representants de les festes de Castelló, València i Alacant entraran a la cocatedral i lliuraran els ramells al peu de l'altar. La bellesa del foc serà l'última i tindrà el privilegi de depositar les flors directament als peus de la imatge de la Mare de Déu del Remei.

Homenatge a tres foguerers històrics

Imatge del tapís on es poden veure les inicials dels tres foguerers a què s'ha volgut retre homenatge
Imatge del tapís on es poden veure les inicials dels tres foguerers a què s'ha volgut retre homenatge

A hores d'ara, ja llueix a la façana de la cocatedral de Sant Nicolau el primer tapís de flors confeccionat en honor de la Mare de Déu del Remei, elaborat amb milers de clavells en color blanc i roig. Esta vesprada es completarà el segon, amb el qual formarà un conjunt floral molt especial perquè, enguany, este tribut a la patrona està, a més, dedicat a tres foguerers mítics en la història de les Fogueres coincidint amb el 25 aniversari de la seua mort: Conrado Albaladejo Tello, Tomás Valcárcel Deza i José Angel Guirao Sánchez. El treball floral, que ha estat dissenyat per María Martínez, una de les dames d'honor de la bellesa del foc, quedarà exposat al públic durant totes les festes.

En directe, per À Punt

À Punt oferirà en directe a través de la televisió, la ràdio i el web, la segona jornada de l'Ofrena en un programa especial conduït pel periodista Ferran Cano. Ambdós programes quedaran disponibles a la carta en el web d'À Punt. 

També et pot interessar

stats