El primer tapís de la Mare de Déu del Remei va prenent forma en l’Ofrena d’Alacant

Este divendres tanquen la desfilada la bellesa del foc infantil d'Alacant 2024, Martina Lloret Rocamora, i les seues dames d'honor

Tapís en honor a la Mare de Déu del Remei
Tapís en honor de la Mare de Déu del Remei / À Punt NTC

Un dels actes més emotius i importants de les Fogueres, l’Ofrena a la Mare de Déu del Remei, ha començat este divendres a les 18:30 i el primer tapís de clavells amb què s’obsequiarà la patrona de la ciutat d’Alacant va prenent forma.

Més de 10.000 foguerers i barraquers passaran per davant de la catedral de Sant Nicolau entre este divendres i demà dissabte i entre tots i totes formaran el tapís floral que quedarà exposat al públic a la façana de la catedral durant totes les festes. Tots els participants podran buscar-se després en els vídeos publicats en el web d’À Punt mentre desfilen davant de la Mare de Déu del Remei.

En esta primera jornada d’Ofrena participen 46 comissions i bandes de música. Fins i tot À Punt ret els seus respectes a la Mare de Déu amb una cistella feta per l’artista Ximo Esteve i decorada per la Floristeria Tardor i que s’ha encarregat de portar la foguera Sant Blai - la Torreta.

Com és tradició, ha tancat este primer dia de l’Ofrena més antiga d’Espanya la bellesa del foc infantil, Martina Lloret, que ha acudit juntament amb les seues dames d’honor. I serà la bellesa del foc, Alba Muñoz, també acompanyada de les seues dames d’honor, la que pose el punt final este divendres a la nit. 

La bellesa de la foguera Carolines Baixes ha dit, en declaracions a À Punt, que pensa que “Alacant mou molts sentiments”. A més, ha recordat que enguany és especialment important per a la seua foguera perquè fan 95 anys. 

També és molt especial fer este homenatge a la Mare de Déu als foguerers i foguereres que acudeixen amb les seues criatures, sobretot quan són menudes o és el primer any que participen en l’Ofrena. I la joventut d’alguns contrasta amb l’experiència dels més veterans i veteranes, perquè hi ha qui fa dècades que mostra el seu respecte a la Mare de Déu any rere any. 

També et pot interessar

stats