Alacant ultima els detalls del seu pas més imponent: el del Sant Sopar

Els espectadors d'À Punt podran seguir la processó d'aquest conjunt, de tres tones de pes i onze metres de llarg, a partir de les deu de la nit

El pas del Sant Sopar d'Alacant, el més gran d'Espanya
El pas del Sant Sopar d'Alacant, el més gran d'Espanya / À Punt NTC

A Alacant s'ultimen els detalls per a veure un dels conjunts processionals més imponents de la seua Setmana Santa, el del Sant Sopar. Amb tres tones de pes, onze metres de llarg i cinc d'ample, aquest tron —el més gran d'Espanya— és, juntament amb les processons del barri de Santa Creu, dels que més admiració desperta. La processó d'aquest Dijous Sant la retransmetrà À Punt a partir de les deu de la nit.

Perquè el Sant Sopar lluïsca espectacular, calen hores d'assajos per al trasllat i preparatius perquè no falte detall sobre la taula que envoltaran Crist i els dotze apòstols. De fet, les viandes de la taula són autèntiques i aquest dijous al matí les enllestien els confrares: corder rostit i fruita fresca artísticament tallada.

Aquest impressionant pas el porten a coll 210 homes i dones que han aprés a maniobrar amb els varals.

Arran de les grans dimensions d'aquesta escena, han hagut d'assajar minuciosament cadascun dels girs del tron al llarg del recorregut. És tan gran, que el Sant Sopar no ix de l'església de Maria Auxiliadora, sinó que ho ha de fer des del pati.

Com a novetat, enguany es recupera la trobada dels quatre passos de la Confraria davant de l'edifici de la Diputació d'Alacant i a la Rambla al final de recorregut oficial.

També et pot interessar

stats