La processó dels Sacs torna a sumir Crevillent en un ambient colpidor

Sols els tambors i els cants del cor trenquen l’escrupolós silenci que acompanya el Crist de Difunts, tallat per Marià Benlliure

El Crist dels Difunts i les Ànimes, que va escolpir Benlliure, avança pels carrers de Crevillent amb la llum dels ciris com a única iluminació
El Crist de Difunts i Ànimes, que va esculpir Benlliure, avança pels carrers de Crevillent amb la llum dels ciris com a única il·luminació / À Punt NTC

En rigorós silenci, només trencat pels tambors i el cor de veus greus i amb els ciris com a única llum en plena nit. Així s’obria pas anit el Crist de Difunts i Ànimes pels carrers de Crevillent. La ciutat del Baix Vinalopó acollia una de les processons més solemnes de la seua Setmana Santa, declarada d’interés turístic internacional.

Popularment, és coneguda com la processó dels Sacs, perquè els penitents desfilaven originàriament amb túniques fetes d’aquesta tela. La desfilada de vora 200 confrares va recórrer aquest Dimarts Sant els carrers del nucli històric.

La imatge del Crist de Difunts, una de les huit de la Setmana Santa crevillentina que va tallar Marià Benlliure, desperta, sobretot, un gran respecte.

El públic que custodiava el recorregut es va convertir, un any més, en còmplice per a mantindre el silenci i la foscor. L’ambient era sobrecollidor. El cor de veus greus ubicat en diferents punts del poble era l’únic que desafiava el silenci sepulcral en què va quedar immers Crevillent.

És precisament aquest ambient el que fa la processó dels Sacs ben diferent de totes les que acull el nostre territori durant aquests dies. 

D'una altra banda, À Punt acostarà als espectadors una altra de les processons més identitàries de Crevillent, la del Sant Soterrament de Divendres Sant, que serà retransmesa aquest dia a partir de les 21:30 hores.

També et pot interessar

stats