Els dossers d'Alzira, una recreació de la Setmana Santa del segle XVIII

Un element que la fa única són les recreacions de les escenes de la Passió

Els dossers d'Alzira, una recreació de la Setmana Santa del segle XVIII / À Punt NTC

La Setmana Santa d’Alzira (Ribera Alta) té el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Nacional i, si hi ha un element que la fa única, són les recreacions de les escenes de la Passió, conegudes com dossers. Precisament aquest dijous s’atorguen els premis als millors del 2024.

El president de la Confraria de la Santa Cena, Àlex Puigvert, ha mostrat a À Punt com treballen en la recreació fidedigna d'un moment històric del segle XVIII, on es veu el pas de la Setmana Santa. "Al principi eren només quatre teles i quatre plantes de les que hi havia per casa. Ara ja s'han convertit en autèntiques recreacions", ha explicat.

En aquesta edició, la confraria ha volgut emular el menjador d'un convent, "com un refetor on hi ha una pintura en la paret, un fresc que recrea també eixe moment de l'Última Cena", ha explicat el president confrare.

La Confraria de la Mare de Déu dels Dolors d'Alzira també treballa en aquests dossers. "És una escena on la Mare de Déu porta Jesucrist al seu braç i està rodejada d'altres personatges", segons ha contat el seu president, Eduardo Dalmau. Enguany li han volgut donar "una línia moderna, que recrea l'estructura d'una església, d'un convent o d'un palau", ha dit Dalmau.

Per part seua, Juan Ramón Castellón, muntador del dosser de la Confraria de la Santa Faç del Senyor, ha explicat com fan l'elaborat muntatge per a després "traure tots els divendres", les figures.

Un pas que s'ha esperat amb moltes ganes per part dels participants i que en aquestes dades il·lusiona també les confraries, per tota l'elaboració i l'estima que hi ha al darrere.

També et pot interessar

stats