El barri de la Santa Creu atrau centenars de visitants per una de les processons més emblemàtiques

Els confrares han pujat aquest dimecres els quatre trons fins a les portes de l’Ermita, davant la curiositat de nombrosos veïns i turistes

Dos dels trons de la germandat de la Santa Creu, que eixiran en processó aquest Dimecres Sant, ja esperaven davant de l'ermita aquest matí
Dos dels trons de la germandat de la Santa Creu, que eixiran en processó aquest Dimecres Sant, ja esperaven davant de l'ermita aquest matí / À Punt NTC

El barri de la Santa Creu d’Alacant viu aquest Dimecres Sant un dels seus dies grans. En una combinació de tradició i devoció, aquest matí aquest costerut barri ja estava convertit en un formiguer de confrares, portants i curiosos que volien veure de prop els quatre passos de la germandat penitencial de la Santa Creu, que eixiran en processó aquesta vesprada.

La impaciència per veure desfilar els trons, pels carrers costeruts i a penes a uns centímetres de les façanes i fanals, es respirava ja aquest dimecres al matí davant de l’ermita que dona nom al barri. Fins allà, els confrares han portat aquest matí les andes de la Mare de Déu dels Dolors, el Captiu, el Gitano i el Davallament de Crist, tots de la germandat de la Santa Creu.

A partir de les set de la vesprada, el Captiu obrirà la processó. El seguiran el Crist de la Fe, conegut popularment com el Gitano, la Mare de Déu dels Dolors, que portaran 32 dones, i finalment tancarà la processó el Davallament, la talla més antiga d’aquesta confraria fundada en la postguerra.

Aquesta processó, juntament amb la del Sant Sopar, que els espectadors podran seguir aquest Dijous Sant en directe per À Punt, són dues de les que més curiositat desperten entre el públic, donades les particularitats que presenten.

Després de la decepció que va provocar la pluja dilluns, quan va obligar a suspendre algunes processons, aquest Dimarts Sant a la nit l’emotivitat tornava a estar a flor de pell a les portes de la basílica de Santa Maria d’Alacant, per on la Mare de Déu dels Dolors i Sant Joan de la Palma passaven al mil·límetre.

No debades, els portants han de passar-la a genollons i quasi contenint la respiració perquè el tron no se’n vaja ni un mil·límetre del trajecte previst. Entre els espectadors que la seguien, desconcertats per la precisió, va estar el president de la Generalitat, Carlos Mazón.

També et pot interessar

stats