La pluja obliga a suspendre processons a Oriola, Elx, Alacant, Torrent i València

Les confraries opten per ajornar algunes desfilades del Dilluns Sant per a evitar que es danyaren les talles. Hui dimarts sols les comarques interiors estaran sota l’amenaça de les precipitacions

Moltes confraries van esperar fins a poc abans de l'hora d'eixida prevista per a decidir si exien en processó, el que no va evitar que molts fidels es concentraren a les portes
Moltes confraries van esperar fins a poc abans de l'hora prevista per a decidir si exien en processó, cosa que no va evitar que molts fidels es concentraren a les portes / À Punt NTC

Tot i que molt esperada, va ser inoportuna. La pluja dèbil que aquest dilluns va mullar pràcticament tot el territori valencià va aigualir les processons d’algunes poblacions valencianes, com Oriola, Alacant, Elx, Torrent o València, immerses ja en ple calendari d’actes de la Setmana Santa. Amb l’amenaça de pluja, moltes confraries van optar per la cautela i no van eixir en processó, amb la consegüent decepció per als confrares i fidels que esperaven a les portes dels temples confiant que en un últim moment es poguera revertir la decisió.

Va ser el cas de la confraria del Prendiment i La Samaritana d'Oriola, que tenien prevista eixir a les huit i les deu de la nit, respectivament. Amb l'amenaça dels ruixats que planejaven sobre Oriola i podien suposar un risc per a les seues talles, les dues confraries van apurar pràcticament fins a l’últim minut i finalment van optar per reduir riscos i ajornar la processó, que finalment se celebrarà aquest Dimarts Sant, després de la de l’Ecce Homo.

A Alacant, només algunes confraries van desafiar els ruixats que aquest dilluns deixaven a penes cinc litres per metre quadrat a la ciutat, segons l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet). Les processons del Morenet, Humilitat i Paciència i Jesús Despullat van eixir, com estava previst. En canvi, la germandat del Prendiment de Jesús va optar per cancel·lar la desfilada pels carrers d’Alacant per a evitar que les precipitacions pogueren causar danys en el pas.

Sols el Sant Sopar ix a Elx

Les germandats d’Elx també optaven per la prudència, tret de la del Sant Sopar, que sí que va eixir en processó quan encara hi havia claror. “El patrimoni és molt valuós i no eixirem al carrer”, admetien des de la germandat del Gran Poder i l’Estrela, que tenia prevista la desfilada aquest dilluns a la vesprada.

Al barri del Cabanyal de València també es quedava sense eixir aquest dilluns a la nit la processó de la Flagel·lació del Senyor per l’amenaça de la pluja.

Ben a prop de la capital, els ruixats van obligar a suspendre el trasllat del pas de les Negociacions de Pere i alguns viacrucis programats als carrers de Torrent. No va passar el mateix amb la germandat del Sant Sopar i Cavallers del Sant Calze, que va portar les seues imatges des de l’església de Sant Josep fins a la casa Museu de la Setmana Santa. 

Aquest Dimarts Sant sembla que la pluja donarà una treva, almenys a la franja litoral. Les germandats de les comarques interiors sí que hauran de fer una ullada al cel abans d’eixir en processó a boqueta de nit, perquè a més del risc de ruixats, poden registrar-se tempestes, sobretot al nord del territori.

Això sí, sembla que del vent i de la frescor no es lliurarà cap germandat que isca en processó aquest dimarts a la nit, siga quin siga el poble.

També et pot interessar

stats