Alacant es torna vegà amb el Vegan Fest

Conferències, concerts, mercadet i activitats infantils completen l’oferta d’aquest festival que vol acostar aquest estil de vida a tots els públics

Imatge d'arxiu d'un plat vegà
Imatge d'arxiu d'un plat vegà / Shutterstock

Alacant serà el centre del veganisme aquest dissabte amb la celebració de la 6a edició del Vegan Fest al centre cultural Las Cigarreras. Amb el lema "Stop speciesism, Play vegan", el festival està organitzat per l’Associació Vegan Fest, que des de fa anys difon aquest estil de vida amb activitats com aquesta i d'altres com la Ruta de la Tapa Vegana.

Amb aquesta perspectiva, el festival oferirà conferències i xarrades amb tota classe de temàtica al voltant del veganisme. Comptarà amb el filòsof i activista antiespecista Óscar Horta, que presentarà el seu llibre Un pas avant en defensa dels animals; amb la sociòloga i política Míriam Jiménez, que farà una xarrada que porta per títol De taurina a vegana, un canvi radical, o amb Virginia García, un dels primers perfils de cuina vegana d’Espanya, que introduirà els principiants en la cuina vegana. 

En les xarrades, també hi participarà Núria Querol, que parlarà sobre la relació que existeix entre la violència contra els animals i la violència de gènere, aprofitant l’experiència com a membre del Grup de Treball sobre Maltractament Animal de l'FBI; Paula Bastan analitzarà la influència de l’alimentació vegana en el món de l’esport; i la dietista-nutricionista Silvia Castelló contarà com podem ensenyar els xiquets els beneficis del veganisme en la seua alimentació. 

Però també hi haurà lloc per a la música i els concerts. Per l’escenari del Vegan Fest passaran el grup rocker Haceros Inoxidables; les raperes Ursideae, l’hiperpop de Bensu o la música de la brasilera Nana Moon. A més, comptarà amb espectacles de pole dance, batucada, així com amb un xou de màgia de circ per part de Pasing i vegen. 

Mercadet vegà a l'aire lliure

L’oferta cultural del Vegan Fest es completa amb un mercadet de vint parades on els assistents trobaran tota classe de productes vegans: hamburgueses, entrepans, formatges, xoriços, llegums, condiments, pastissos i dolços, però també llibres, art, moda, cosmètics, ciris, flors… i amb activitats per a xiquets des de migdia, que inclouen jocs de malabars, hula-hoop, taller de grafitis o actuacions de circ. 

L’actuació de dance-pop de l’artista emergent Bensu, que presentarà en el festival el seu primer àlbum d’estudi, Acuario, posarà el punt final al Vegan Fest 2022 vora les 22:00 hores.

Què és el veganisme?

El veganisme propugna l’abandó de l’ús de productes d’origen animal en l’alimentació, amb una doctrina que rebutja pensar en els animals com a mercaderies o objectes de producció, però que també rebutja l’ús d’animals per a produir vestits, medicines, cosmètics, o ser usats com a mitjà de transports o com a eines d’experimentació en laboratoris, d’ajuda en el treball o en la indústria de l’entreteniment i els espectacles. Implica replantejar-se la relació entre l’home i el medi ambient, ja que denuncia les repercussions negatives que l’explotació dels animals, per exemple la ramaderia, pot tindre sobre la natura. 

També et pot interessar

stats