Com preparar una saborosa hamburguesa vegetal amb llegums

Coneixem en ‘Terra viva’ les propietats nutricionals dels llegums i maneres originals de cuinar-les, amb Elisa Escorihuela.

Les hamburgueses fetes amb llegums són molt saludables
Les hamburgueses fetes amb llegums són molt saludables
01 de desembre 2021 - 17:21

En els llegums fins un 25% del seu pes són proteïnes. A més, contenen molta fibra, que ens ajuda a regular el trànsit intestinal. La Societat Espanyola de Nutrició recomana consumir-ne de dos a quatre vegades a la setmana

Tradicionalment, estem acostumats a menjar els llegums a cullerades. Cigrons, fesols i llentilles son la base de centenars de plats de cullera de la dieta mediterrània. Però també trobem llegums en el bollit valencià, com ara la bajoqueta, i a la paella, com el garrofó, la ferradura o la tavella. D’altra banda, les faves, podem menjar-les en cru, sacsades o amb embotits. I què cal dir dels esmorzarets amb cacaus i tramussos, que també són d’aquesta família d’aliments? 

Hi ha moltes més maneres de cuinar i presentar els llegums de manera original i saborosa (en torrades, amanides, hamburgueses.).

Com preparar una hamburguesa amb llegums?

Les hamburgueses fetes amb llegums són molt saludables, perquè són un bona font de proteïnes d’origen vegetal, pel seu baix contingut en sal i perquè tenen un índex glucèmic molt baix.

Toni Esteve, junt amb la nutricionista Elisa Escorihuela, en expliquen en 'Terra viva' el procés d’elaboració d’una hamburguesa feta amb llegums i verdures. T'hi deixem la llista d’ingredients necessaris. Pren-ne nota i mira el vídeo per a conéixer el pas a pas d’aquesta recepta.

Ingredients d'aquesta recepta
Ingredients d'aquesta recepta

També et pot interessar

stats