Alacant tanca una Ofrena amb més de 10.000 persones i sense premis

Les Fogueres encaren la recta final de la festa amb la multitudinària desfilada folklòrica

La pluja de dimarts va fer que la jornada d'Ofrena de dimecres començara abans del habitual perquè pogueren participar les comissions que no ho havien pogut fer dimarts per les precipitacions
La pluja de dimarts va fer que la jornada d'Ofrena de dimecres començara abans del que és habitual perquè pogueren participar les comissions que no ho havien pogut fer dimarts per les precipitacions / À Punt NTC

Les Fogueres encaren la recta final de la festa amb la penúltima jornada de celebracions, en què les manifestacions folklòriques seran les protagonistes.

Després de completar aquest dimecres a la nit l’Ofrena en una sessió més llarga del que és habitual després que dimarts la pluja obligara a suspendre part d’aquesta emotiva desfilada, Alacant viurà la vespra de la festa gran amb la desfilada folklòrica, que reunirà grups de tot el món.

El programa d'actes avança a poc a poc, després que vora 10.000 persones hagen participat en l’Ofrena entre dimarts i dimecres. Entre elles, i per a tancar l’acte, van entrar a la cocatedral de Sant Nicolau les belleses del foc i les seues dames, així com les representants de les festes de Castelló de la Plana i València, de les cases regionals i de nombrosos municipis del nostre territori.

Ara bé, en acabar aquest acte s'anunciava que enguany no hi haurà premis per a les fogueres i les barraques que participen en l'Ofrena, que s’havien de lliurar aquest dijous, pels danys causats per la pluja.

La desfilada folklòrica internacional, que començarà a les huit d'aquest dijous, és una de les celebracions que més afluència de públic concentra, tant pel que fa a participants com pel que fa al públic. S’habiliten més de 10.000 cadires al llarg del recorregut per a seguir l’espectacle.

Els monuments acusen les pluges

D’altra banda, les comissions han fet balanç dels danys causats per la pluja de dimarts a la nit que, tot i ser d'una durada escassa, van causar desperfectes en els monuments, un d’ells el de la foguera de Sant Agustí. El vent va fer malbé algunes parts de la foguera, com explicava Iván López, president d’aquesta comissió, a À Punt.

Una altra foguera perjudicada és La Marina, que planta a la platja del Cocó. Víctor Segura, president d’aquesta comissió, admetia que el vent també va tombar el monument, però la comissió l'ha reparat amb els mitjans amb què ha pogut. 

També et pot interessar

stats