Marina Niceto retorna la il·lusió a Sant Blai, una comissió que no tenia bellesa del foc des de fa 53 anys

Les belleses del foc d'Alacant 2022, Marina Niceto i Valeria Gómez, han compartit amb els micròfons d'À Punt la il·lusió per celebrar les Fogueres de Sant Joan després de tres anys sense festa

Escolta l'entrevista a les Belleses del foc del 2022 en 'Les notícies del matí' / À Punt Mèdia

Cinquanta-tres anys ha hagut d'esperar la foguera Sant Blai per a tornar a tindre una bellesa del foc per a la ciutat d'Alacant. Ho ha aconseguit el 2022, i la representant ha sigut Marina Niceto. La fita s'ha assolit en un any molt especial, després que la ciutat d'Alacant, les seues comissions, foguerers, barraquers i resta de la ciutadania han hagut d'esperar tres anys per la pandèmia. Les últimes es van celebrar el 2019.

Així que les Fogueres de Sant Joan del 2022 passaran a la història com una celebració amb unes ganes de festa especials. Les belleses del foc d'Alacant 2022 són Marina Niceto (foguera Sant Blai) i Valeria Gómez (foguera Baver-Els Antigons) com a bellesa del foc infantil.

Als carrers de la ciutat d'Alacant torna l'olor de la pólvora, la que cada mes de juny envolta la ciutat, amb motiu de les seues festes en honor de Sant Joan. Juntament amb l'ofrena de flors, l'enllumenat dels carrers, la cremà i les mascletaes protagonitzen els principals actes de les festes. Això sí, de tots n'hi ha un que fascina les representants de la festa d'aquest 2022: el moment de la Plantà.

Les belleses a la seu d'À Punt a Alacant
Les belleses a la seu d'À Punt a Alacant / À Punt Mèdia

Com ha explicat Marina Niceto a l'equip de Les notícies del matí: "La Plantà representa la part central de la nostra festa, i poder veure-la a la plaça de l'Ajuntament... serà un moment molt especial per a les dues".

A la pregunta sobre el seu nomenament com a belleses del foc per al 2022, Valeria ha ressaltat l'emoció que ha viscut la seua foguera; mentre que Marina Niceto ha fet un poc d'història i recordat que en els últims noranta anys d'història de la Foguera Sant Blai només han tingut una bellesa del foc. "Poder tornar a casa i dir que tenim bellesa del foc és un orgull per a tots, per a la meua família, els meus amics, la comissió".

Del record d'aquell dia, Marina ha dit que: "en arribar a la plaça de Sant Blai jo no l'havia vista mai tan plena. Tanta felicitat. No volia que acabara aquell moment. Compartir enguany amb tots ells està sent meravellós".

El moment de l'elecció es van quedar en blanc les dues

Valeria i Marina també han coincidit a l'hora de recordar el moment exacte del seu nomenament. Les dues es van quedar "en blanc". Com ha relatat Valeria, "molt no recorde perquè em vaig quedar en blanc. Sí que recorde que no parava de buscar la meua foguera i vaig gaudir del moment".

De manera semblant li va passar a Marina: "No recorde ni el primer que vaig pensar. Ni tan sols veia ni a la meua comissió. Estava molt en xoc. No imaginava el que podria vindre... però això sí amb moltíssima il·lusió i ganes de viure-ho".

Marina i Valeria gaudeixen de la festa juntament amb les seues dames d'honor. Lidia Martínez, Silvia Morata, Beatriz Moya, María Novoa, Lourdes Martínez i Gema Capelo acompanyen Marina Niceto. Mentre que les sis dames d'honor infantils que acompanyen Valeria son Mar Sorolla, Valeria Armero, Sonia Illana, Andrea López, Cloe Alenda i Macarena Peláez.

En nom de totes elles han parlat Marina i Valeria per a dir que és un orgull grandíssim poder representar la festa i la ciutat. En paraules de Marina, "ens sentim molt privilegiades de poder estar ací i representar tots els alacantins i alacantines, a tots els foguerers i barraquers. És una responsabilitat ben gran que agafem amb moltes ganes". Valeria ha tingut paraules per als menuts de la ciutat d'Alacant. "És un honor poder representar tots els xiquets de la meua ciutat".

Imatge del cartell de les Fogueres de Sant Joan 2022
Imatge del cartell de les Fogueres de Sant Joan 2022 / Ajuntament d'Alacant
Les belleses del foc d'Alacant 2022, en À Punt Mèdia Alacant durant l'entrevista
Les belleses del foc d'Alacant 2022, en À Punt Mèdia Alacant durant l'entrevista / À Punt Mèdia
Les belleses del foc 2022 en À Punt Mèdia Alacant
Les belleses del foc 2022 en À Punt Mèdia Alacant / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats