Alacant entra de ple en Fogueres amb la primera mascletà del concurs

Monuments, barraques i racons comencen a prendre forma i a ocupar els carrers de la ciutat

Fins al 24 de juny els alacantins i alacantines podran gaudir de sis mascletaes més
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de juny 2023 - 18:02 Actualitzat: 18 de juny 2023 - 15:43

Ja falten poques hores per a l'inici de les festes grans d'Alacant i ningú pot negar que a la ciutat es respira ambient de Fogueres. I a partir d'aquest diumenge, també farà olor de pólvora, perquè a les 14:00 hores tindrà lloc la primera sessió del XXXIV Concurs de Mascletaes. Els encarregats de fer la primera disparada a la plaça dels Estels i obrir el certamen són la pirotècnia Coeters Dragon, de Villena (Alt Vinalopó).

Fins al 24 de juny els alacantins i alacantines podran gaudir de sis mascletaes més: el 19 dispararà Fuegos Artificiales del Mediterráneo, el 20 Pirotecnia Hermanos Sirvent, el 21 Pirotecnia Zarzoso, el 22 Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández, el 23 Pirotecnia Ferrández i el 24 tancarà el concurs la Pirotecnia Tamarit.

El concurs de mascletaes, en la televisió d'À Punt

A més, les mascletaes es podran viure també a través de la televisió d’À Punt. Des d'un set especial, Ferran Cano i Maria Fuster conduiran la retransmissió, amb la col·laboració de la pirotècnia Reyes Martí. 

L'audiència podrà valorar les mascletaes oficials de les Fogueres d’Alacant a través del web d'À Punt, des del 18 fins al 24 de juny. La televisió pública convida els espectadors a puntuar-les a través del codi QR que trobaran a les pantalles. La votació també podrà fer-se després de cada mascletà en el web especial apuntmedia.es/fogueres.

Tot enllestit per a la plantà

La comunitat festera s'ha posat a treballar de valent i aquest cap de setmana ha començat a preparar i muntar les 180 fogueres i les 48 barraques que envairan carrers, avingudes i places durant els pròxims dies.

Divendres de vesprada els operaris van començar a transportar i apilar els materials de les fogueres especials als emplaçaments on després s'exhibiran. Dissabte va ser el torn de la resta de fogueres, mentre que aquest diumenge les barraques i els racons faran el mateix. Així, d'ací a unes poques hores tot estarà enllestit per a la plantà de les fogueres infantils, que tindrà lloc la nit del 19 al 20, i la plantà de les fogueres grans, que es farà del 20 al 21.

El perímetre del centre, com en passades edicions de les Fogueres, serà permeable a la circulació de vehicles i es tallarà al trànsit general en les avingudes d'Alfons X el Savi, la Rambla i l'avinguda de l'Estació, segons ha informat l'Ajuntament d'Alacant en un comunicat.

Alacant vibra amb l'Entrada de Bandes

A més, aquest dissabte de vesprada va tindre lloc la tradicional Entrada de Bandes i Comissions, acte que se celebra el dissabte anterior a la plantà i en el qual van desfilar 89 comissions i 48 barraques, acompanyades de colles de dolçainers i bandes de música de les comarques del sud.

El consistori va organitzar un dispositiu de seguretat per a la desfilada i va tallar el trànsit des de les 17:00 hores fins a la fi del recorregut. També es va limitar l'accés als turismes a les avingudes del General Marvà i de Federico Soto.

Renfe reforça el servei per Fogueres

Renfe ha reforçat el servei de Rodalies d'Alacant amb 20.600 places addicionals, que estaran disposades en setze trens especials, quinze d'aquests nocturns, i l'ampliació de diversos combois per a assistir a les festes. Els reforços començaren aquest dissabte i es prolongaran fins al diumenge 25 de juny. Així, en la Línia C1, entre Crevillent i Alacant Terminal, circularan des de la nit del 23 a la matinada del 24 huit trens especials nocturns, quatre per sentit, ha informat l'entitat en un comunicat.

Per a la matinada del 25 de juny, la programació és de tres trens especials amb origen a Alacant i destinació a Crevillent. Renfe també ha disposat diversos vehicles amb el doble de places, per a donar servei als viatgers durant les hores de major demanda. L'oferta per a la C1 és de 16.000 places extra.

La companyia oferirà també un major nombre de places per als serveis de la Línia C3, entre Sant Vicent Centre i Alacant Terminal, per a assistir a les mascletades. A més, circularan dos trens especials nocturns amb eixida des d'Alacant la matinada del 24 i dos més la del 25 de juny, mentre que l'oferta per a la línia C3, és de 4.600 places addicionals.

També et pot interessar

stats