Aielo de Malferit homenatja Nino Bravo en el cinquanta aniversari de la seua mort

El poble natal del cantant ha reobert el seu museu amb nombrosos ojectes personals i professionals cedits per la família, fans i amics

Reobertura del Museu de Nino Bravo / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'abril 2023 - 06:30 Actualitzat: 16 d'abril 2023 - 11:46

El poble que va veure nàixer Nino Bravo recupera la memòria del cantant més que mai aquest dissabte, un dia abans que es complisquen cinquanta anys de la seua mort. Per a commemorar aquesta data, l'Ajuntament d'Aielo de Malferit (Vall d'Albaida) ha preparat una vesprada repleta d'activitats per a homenatjar el seu veí més estimat.

A les 17:00 s'ha reobert el Museu Nino Bravo, que estava tancat des del 6 de març per reformes. L'espai ha estat obert fins a les 20:30 i paral·lelament s'hi ha projectat el documental sobre l'artista.

Els assistents han trobat objectes personals i professionals del cantant cedits per la família, fans i amics, i més de 500 peces de material audiovisual, fotogràfic, sonor i escrit.

També s'han pogut veure altres objectes singulars com el micròfon i vestits que va utilitzar durant les seues actuacions, el llibre d'escolaritat, la cartilla militar, fotografies de la seua infància i joventut, instantànies inèdites del seu comiat de solter o cartells dels seus concerts.

La programació ha continuat a les 19:30, quan el cantant i guanyador del concurs Yo soy Nino Bravo, Felipe Garpe, ha oferit una actuació en directe. Posteriorment, Pirotecnia Valenciana ha disparat un piromusical al pati del Grup Nou de la població.

Es tracta d'una activitat més que se suma a les celebracions de l'Any Nino Bravo. A València, ciutat on va desenvolupar la seua carrera artística, la plaça de la Reina acull entre el 4 i el 18 d'abril l'exposició "Una mirada artística", un recorregut visual i sonor per l'obra i la trajectòria professional de l'artista.

Altres accions que es faran en honor de Bravo són un concert homenatge per part de la Banda Municipal de València, el 27 d'abril, i la denominació oficial de Nino Bravo per al jardí situat al carrer de Lleida, on residia.

A més, l'Institut Valencià de Cultura i RTVE han preestrenat aquest divendres a la Filmoteca de València el documental Nino Bravo, vivir, dirigit per Miki Blanco i Pilar Ávila, per al programa Imprescindibles, el qual repassa la vida i l'obra del cantant. La Filmoteca, a banda, ha recuperat enguany tres videoclips inèdits de l'artista.

També et pot interessar

stats