Nino Bravo "s'instal·la" aquest dimarts a la plaça de la Reina de València amb una exposició visual i sonora

El 27 d'abril, la Banda Municipal de València oferirà un concert d’homenatge al cantant a l’auditori de les Arts

Cartell del concert en homenatge a Nino Bravo
Cartell del concert en homenatge a Nino Bravo / Ajuntament de València

Nino Bravo estarà més viu i més prop dels veïns i visitants de la ciutat de València les pròximes dues setmanes. En concret entre el 4 i el 18 d'abril, temps en què la plaça de la Reina acollirà l'exposició “Una mirada artística”, un recorregut visual i sonor per l'obra i trajectòria professional de l’artista d’Aielo de Malferit, especialment el període que es va desenvolupar a València, una terra que tal com afirma el seu cronista visual, José Torres, “tant admirava i volia”.

Els visitants que passen per la plaça podran passejar-se entre els huit expositors amb fotografies fetes per Torres entre el 1968 i el 1973. Les instantànies retraten els inicis i la consolidació de Luis Manuel Ferri, Nino Bravo, com a artista. A més, cadascun dels expositors inclourà un codi QR, que ens dirigirà a un àudio disponible tant en valencià com en castellà, que permetrà conéixer millor la història oculta darrere de les imatges.

D'altra banda, el dia 27 d’aquest mateix mes la Banda Municipal de València oferirà un concert d’homenatge al cantant valencià a l’auditori de les Arts. El concert, totalment gratuït, tindrà localitats limitades fins a completar-ne l'aforament. Qui estiga interessat podrà aconseguir tiquets en la web de la Banda Municipal de València, que habilitarà l'opció d'adquirir les invitacions a partir de les 12 del matí del 5 d'abril.

Els arranjaments per a banda simfònica de totes les cançons són del director convidat Iñaki Urkizu. També actuaran Felipe Garpe, Sheila García i Eva Ferri, filla de Nino Bravo, que interpretaran les peces més conegudes del cantant.

Aquests actes se celebren amb motiu de l'Any Nino Bravo, declarat per part del Consell el mes de febrer, per a commemorar els cinquanta anys de la mort de l'artista valencià.

El Jardí Nino Bravo

A més, la Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres la denominació oficial de Nino Bravo per al jardí ubicat al carrer de Lleida, al costat del carrer de Sagunt, lloc on residia el cantant i que ja era conegut popularment pel seu nom. L’aprovació arriba després de la moció presentada per Ciutadans al setembre perquè el jardí tinguera el nom del cantant.

També et pot interessar

stats