Acaba el Festival de Màlaga amb dues Bisnagues de Plata per a les valencianes Eva Vizcarra i Mar Navarro

L'òpera prima d'Estibaliz Urresola, 20.000 especies de abejas, ha guanyat la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola

Guardonades en la secció Afirmando los Derechos de las Mujeres del Festival de Màlaga
Guardonades en la secció Afirmando los Derechos de las Mujeres del Festival de Màlaga / Koke Pérez (Festival de Málaga)

El Festival de Cinema de Màlaga, que encara la recta final amb la jornada de clausura d’aquest diumenge, ha premiat amb dos guardons les cineastes valencianes Eva Vizcarra i Mar Navarro. 

El documental Mujeres sin censura, dirigit per Vizcarra i coproduït pel suecà Kiko Martínez per a Nadie Es Perfecto, ha guanyat la Bisnaga de Plata especial en l’apartat de llargmetratges de la secció Afirmant els Drets de les Dones. Guanyador del Premi Berlanga al millor documental en la darrera edició, el film ha comptat amb la participació d’À Punt i el suport a la producció de l’IVC. 

Mujeres sin censura retrata la vida d'un grup de sis actrius que van decidir eixir nues en la pantalla gran com un acte de llibertat durant una Transició dominada pel masclisme, un recorregut a través de les seues vides personals i professionals en paral·lel als canvis socials que van marcar l’època.

En la mateixa secció, Mar Navarro ha estat premiada amb la Bisnaga de Plata a la millor ficció, en l’apartat Dones en Escena, per La butaca de la puta. Produït per Inquieta Films, aquest curtmetratge documental mostra Marga, prostituïda en un polígon, en un moment de trobada amb la seua germana i sa mare que provoca un canvi de rumb en la vida de les tres dones.

Enguany, l’audiovisual valencià ha estat present en el festival amb un total de tres llargmetratges de ficció, dos documentals i cinc curtmetratges.

Per altra part, l'òpera prima d'Estibaliz Urresola, 20.000 especies de abejas, ha guanyat la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola, mentre que la coproducció de Panamà i Xile Las hijas, de Kattia G. Zúñiga, ha sigut el millor llargmetratge iberoamericà. La pel·lícula d'Urresola també s'ha alçat en el palmarés anunciat aquest dissabte amb el premi a la millor interpretació femenina de repartiment, per a Patricia López Arnaiz. Amb 20.000 especies de abejas, Sofia Nieto, de 9 anys, es va convertir en febrer en l'actriu més jove en arreplegar l'Os de plata a la millor interpretació protagonista en la passada edició de la Berlinale.

També et pot interessar

stats