Sofía Otero, de huit anys, guanya l'Os de plata a la millor interpetació en la Berlinale

La jove intèrpret s'ha endut el premi per donar vida a una xiqueta trans en la pel·lícula '20.000 especies de abejas', d'Estíbaliz Urresola

Sofia Otero recollint el premi a la millor interpretació en la Berlinale
Sofia Otero recollint el premi a la millor interpretació en la Berlinale / Europa Press

L'actriu Sofía Otero, de huit anys, s'ha emportat l'Os de Plata a millor actriu protagonista en la 73a edició de la Berlinale per la pel·lícula 20.000 espècies d'abelles, òpera prima de la directora basca Estíbaliz Urresola, que també suposa la primera incursió de la jove actriu en el cinema.

En el film, Otero encarna una xiqueta trans de huit anys que es trasllada amb la família a Baiona, França, per a visitar la família materna. Allí s'enfrontarà a les mirades d'adults que només la reconeixen amb el seu nom i identitat de xiquet.

Premis al cinema social

El jurat, presidit per l’actriu estatunidenca Kristen Stewart, i que, a més, comptava entre els seus membres amb la directora Carla Simón, ha atorgat l’Os d’Or de la Berlinale al documental francés Sud l'Adamant, de Nicholas Philibert, en una secció oficial en què competien un total de dènou pel·lícules.

Un altre dels premis d'interpretació ha recaigut en l'alemanya Thea Ehre, pel seu paper d'una xica trans acabada d'eixir de la presó en la pel·lícula Bis ans Ende der Nacht, de Chistopher Hochhäusler.

Una de les pel·lícules favorites a l'Or, l'alemanya Roter Himmel, de Christian Petzold, ha obtingut el Gran Premi del Jurat, mentre que el premi al millor director ha acabat en les mans del francés Philippe Garrel, per Le grand chariot.

En la secció Encounters, per a nous llenguatges del cinema, El eco, de la mexicana Tatiana Huezo, ha guanyat el premi al millor documental i també a la millor direcció. Per la seua banda, l'espanyol Lois Patiño ha obtingut el premi especial del jurat en aquesta mateixa secció per la pel·lícula Samsara, mentre que el premi a la millor òpera prima ha sigut per a l'argentina Adentro mío estoy bailando, de Leandro Koch i Paloma Schachmann.

També et pot interessar

stats