7 de gener: Dia Mundial del Segell Postal

La celebració pretén reivindicar la importància que va tindre el segell en el correu internacional

Alguns segells en el Dia Mundial del Segell Postal / À Punt NTC

El 7 de gener és el Dia Mundial del Segell Postal, una data establida l'any 1935 a Àustria en honor a l'aniversari de Heinrich von Stephan (1831-1897), director general de Correus de l'Imperi Alemany. 

Von Stephan va convocar en 1874 el primer Congrés Internacional d'Oficines Postals a Berna, Suïssa, en el qual 22 estats van crear la Unió Postal Universal. Precisament aquest organisme va ser el responsable d'estandarditzar les normes internacionals per a l'intercanvi de cartes i paquets. 

No obstant això, la data del primer segell postal es remunta al 1840, l'anomenat Penny Black creat pel professor britànic Rowland Hill, que consistia en una imatge del perfil de la reina Victòria. 

Originalment, aquest paperet rectangular pretenia servir com a comprovant dels pagaments previs a l'enviament del correu, i encara que hui dia no té l'impacte que va suposar en l'època, sí que esdevé una mena de representació cultural dels països. 

Correus Espanya va llançar nombrosos segells en 2022 per a commemorar figures i fets representatius del nostre territori: des de la defunció de l'escultor Marià Benlliure fins a emblemes nacionals com la paella o la seua tradicional selecció de segells nadalencs, que en aquesta ocasió tenia un betlem de Roca, Meliana, com a imatge protagonista.

També et pot interessar

stats