Correus tria el betlem de Roca, a Meliana, per als seus segells de Nadal

El pessebre més gran de València ocupa cinquanta metres quadrats i consta d'unes 6.000 peces

Correus tria el betlem de Roca, a Meliana, per als seus segells de Nadal / À Punt NTC

Correus ha fet una tirada de 740.000 exemplars d’un segell dedicat al betlem de Roca, ubicat al barri del mateix nom de Meliana (Horta Nord) inclòs en la sèrie "Betlems Regionals Escenes".

Com cada any, l’empresa postal ha emés dos nous segells per a celebrar el Nadal i un d’ells està protagonitzat per la imatge del betlem de Roca. Aquest pessebre és el més gran de València i el que té més figures a Espanya. Té més de vint anys d’història, és un projecte familiar i està fabricat de manera totalment artesanal. Aquest naixement es troba al barri de Roca de Meliana.

La història d’aquest pesebre es remunta a 1989, quan Melchor Almela Lagarda, mestre betlemista, i Francisco Pascual Albiach van decidir presentar-se amb amics i familiars a un concurs de betlems. Al concurs de la Penya de Roca i l’Ajuntament de Meliana van guanyar el tercer premi. El resultat els va motivar per a ampliar la seua obra, tant en grandària com en complexitat. L’any següent van guanyar la competició.

Cada any el pessebre es desmuntava i es tornava a muntar, encara que a partir del 2005 es va instal·lar definitivament en la seua ubicació actual a Meliana. Actualment, ocupa més de cinquanta metres quadrats i consta d'unes 6.000 peces.

Cadascuna de les figures són modelades amb argila i definides amb xicotetes espàtules. Es pinten a mà i es reprodueixen mitjançant motles d'escaiola.

També et pot interessar

stats