Correus emet un segell dedicat al 75 aniversari de la defunció de Marià Benlliure

Reprodueix una il·lustració de l'escultor cisellant la Mare de Déu del Carme amb el Jesuset en braços

Exemplar del nou segell amb la imatge de Mariano Benlliure
Exemplar del nou segell amb la imatge de Marià Benlliure / Correus

Correus ha emés, dins de la sèrie anual d'Efemèrides, un segell dedicat al 75 Aniversari de la defunció de l'escultor valencià Marià Benlliure. La tirada d'aquest segell, que té un valor de 2,10 euros, és de 179.000 exemplars, que podran viatjar per tot el món adherits a enviaments postals o incrementar les col·leccions dels aficionats a la filatèlia.

Amb aquest segell, Correus s'ha sumat als homenatges que diferents institucions han fet al reconegut escultor valencià, que també va ser director general de Belles Arts i vocal del Reial Patronat del Museu del Prado. L'obra de Benlliure va abastar diferents gèneres, tipologies i tècniques i tan sols en escultura monumental va fer més de cinquanta obres destinades a les principals ciutats espanyoles.

El segell reprodueix una il·lustració de l'escultor cisellant una de les seues obres més conegudes: la Mare del Carme amb el nen en braços. A més d'aquesta, una de les seues escultures més conegudes és la dedicada a Goya, encarregada per l'Ajuntament de Madrid per a celebrar la majoria d'edat d'Alfons XIII. Marià Benlliure la va dur a terme en bronze sobre un pedestal de marbre, amb referències tallades a diversos capritxos i a La maja desnuda.

Actualment, aquesta obra serveix com a model cada any per a fer l'estatueta que es lliura als guanyadors dels Premis Goya. L'estatueta actual és una reproducció a partir d'un buidatge en escaiola original del bust realitzat per Benlliure i conservat per la seua família.

Correus ja va dedicar un segell a l'escultor valencià en 1997, inclòs en la sèrie "Art Espanyol", que recollia el motiu de Marià Benlliure i la seua obra "Alenada de vida" amb la qual l'empresa postal va commemorar llavors el 50 aniversari de la seua mort.

Tribunal de les aigües i Berlanga

A més, durant els últims anys la província de València ha sigut protagonista de diversos segells emesos per Correus. El més recent ha sigut el dedicat a la paella valenciana, al juliol, o al Tribunal de les Aigües, el 2021; també el centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga, els 75 anys de la festivitat dels Gegants d'Ontinyent, el centenari del València Club de Futbol i un altre dedicat als vestits típics del Mediterrani.

El segell emés ara i dedicada al 75 aniversari es pot adquirir en les oficines de Correus, contactant amb el Servei Filatèlic en el correu electrònic atcliente.filatelia@correos.com, o telefonant al 915 197 197.

També et pot interessar

stats