València ret homenatge a Benlliure en el 75é aniversari de la mort

L'Ajuntament destaca que és considerat l'escultor espanyol més important del seu temps i que va exercir a tot el món com a orgullós valencià

Homenatge, aquest dimecres, a Benlliure
Homenatge, aquest dimecres, a Benlliure / Ajuntament de València
09 de novembre 2022 - 18:23

València recorda Marià Benlliure amb motiu del 75é aniversari de la mort de l'escultor. L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el regidor de Cementeris i Serveis Funeraris, Alejandro Ramon, ha participat aquest dimecres en l'ofrena floral a la tomba de l'escultor valencià Marià Benlliure, al cementeri del Cabanyal, en el 75é aniversari de la defunció d'aquest.

El consistori ha indicat en un comunicat que aquest homenatge s'uneix a altres iniciatives municipals impulsades en record de l'artista que, nascut tal dia com hui al barri del Carme, va deixar l'empremta del seu talent als carrers de València, amb monuments essencials que, des de hui, són objecte d'una mostra organitzada al Palau de Cervelló.

Marià Benlliure va nàixer el 1862 al barri del Carme de València. Va ser escultor i membre de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando, i va morir el 1947 a Madrid.

"Tal dia com hui, fa setanta-cinc anys, el 9 de novembre de 1947, moria a Madrid Marià Benlliure. Considerat l'escultor espanyol més important del seu temps, va exercir a tot el món com a orgullós valencià, desplegant l'art per multitud de ciutats d'Espanya, Iberoamèrica i Europa", han agregat.

Ribó ha recordat com Benlliure, "com a gran ambaixador de la nostra terra i molt estimat pel seu poble, València el va rebre de manera multitudinària i emocionada en el seu últim viatge a la ciutat natal per a descansar, tal com ell havia desitjat, al cementeri del Cabanyal, juntament amb els pares". L'Ajuntament de València el va nomenar Fill Predilecte i Meritíssim de la Ciutat el 1900, juntament amb Joaquim Sorolla, i el 1942, en ocasió del seu huitanta aniversari, li va lliurar la Medalla D'Or de la Ciutat.

Entre els assistents han estat l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva i membres de la corporació d'aquesta ciutat, "unida amb València, entre altres, per la figura de Marià Benlliure". A l'acte també s'ha sumat, en representació de la família de l'escultor, la besneta Lucrecia Enseñat Benlliure.

També et pot interessar

stats