La Casa Museu Benlliure recorda l’escultor en el 75 aniversari de la seua mort

Una exposició repassa la seua obra amb algunes peces que mai s'havien exposat al públic

La Casa Museu Benlliure recorda l’escultor en el 75 aniversari de la seua mort / À Punt NTC

Marià Benlliure, considerat l'últim gran representant del realisme escultòric, va morir hui fa just 75 anys. Coincidint amb l'efemèride, la Casa Museu de l'artista, nascut al barri del Carme de València, inaugura una exposició que repassa la seua obra amb algunes peces que mai s'havien exposat al públic.

Lucrecia Enseñat, besneta de Marià Benlliure, ha fet un recorregut amb un equip d’À Punt Notícies per algunes de les peces de l’exposició, construïda al voltant dels ventalls pintats per l'escultor valencià. “Volíem que cadascuna de les obres estigueren relacionades amb els ventalls que s’exposen”, assegura. 

La primera època entre Roma i Madrid, les escenes costumistes de l'horta valenciana, la fascinació de l'artista per recrear els moviments jovials dels jocs infantils i la predilecció per la tauromàquia. I entre les joies es troba el ventall amb incrustacions de pedres precioses que Benlliure va regalar a la seua segona esposa. Lucrecia Arana, besàvia de la nostra guia.

Paletes de pintor, retrats en marbre i bronze, petites escultures i fotografies amb dedicatòria, elements fins ara desconeguts de l'obra de Marià Benlliure. 

També et pot interessar

stats