La 57a Fira del Llibre de València obri amb rècord de participació, amb 66 expositors i 101 casetes

L’edició d’enguany dona especial protagonisme a la literatura dirigida al públic infantil i juvenil

Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre / Fira del Llibre

La 57a Fira del Llibre de València obri les portes aquest dijous als Jardins del Real de València, on se celebrarà fins al 8 de maig. Ho fa amb rècord en participació, ja que comptarà amb la participació de 66 expositors (un 17,85% més que el 2021), entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial, que estaran presents en 101 casetes (un 24,7% més). Al llarg dels deu dies, participaran en l'esdeveniment centenars d'autores i autors, amb firmes i presentacions.

El programa inclou almenys 428 activitats obertes al públic per part d'expositors, editorials, entitats i ONG, entre taules redones i debats, exposicions, concerts, espectacles i activitats escolars i familiars.

Aquest punt de partida permet a l'organització preveure uns resultats "excepcionals quant a assistència i vendes", afirmen en un comunicat. Recorden que en la 56a edició, la primera presencial celebrada en pandèmia, va aconseguir més de 300.000 assistents i més d'un milió d'euros de vendes, xifra similar a la de 2019, última cita prepandèmia.

Protagonisme especial de la literatura infantil i juvenil

En la 57a Fira del Llibre, els gèneres tradicionals amb més seguidors —com la novel·la històrica, romàntica i els diversos formats de misteri i thriller— comparteixen espai amb les tendències en auge, com els llibres de cuina i formes de vida saludables.

Concedeix especial protagonisme a la literatura dirigida al públic infantil, així com a la literatura juvenil, un dels segments amb major creixement en els últims anys. L'esdeveniment comptarà amb alguns dels escriptors i escriptores de major èxit, com Alice Kellen, Mercedes Ron, Alina Not, Míriam Tirado o Defreds.

A més, la fira enllaça amb les noves formes de comunicació i difusió cultural. Youtubers, instagramers, bloguers, bookgramers i booktubers seran enguany eix de diverses de les propostes lectores i d'activitats.

A més, enguany la Fira del Llibre de València s'uneix als actes que commemoren el naixement d'un dels grans escriptors valencians contemporanis, en l'Any Joan Fuster.

També et pot interessar

stats