La Fira del Llibre de València es retroba amb el públic

Per la 56 edició passaran figures de la literatura espanyola com Julia Navarro, María Oruña o Muñoz Molina

Inauguració de la 56 Fira del Llibre de València als Jardins de Vivers
Inauguració de la 56 Fira del Llibre de València als Jardins de Vivers / Europa Press

La Fira del Llibre de València recupera el seu format presencial als Jardins de Vivers després que el 2020 es fera en format virtual a causa de la pandèmia pel coronavirus. Un total de 60 expositors mostraran la seua oferta en 83 casetes i per la qual es preveu que passen més de 800 autors fins el 24 d’octubre.

Al llarg d'onze dies els assistents podran veure a alguns dels escriptors i escriptores més reconeguts de la literatura, que acudiran a València a presentar les seues últimes obres i dedicar-les personalment als seus lectors.

L’escriptora Julia Navarro participa aquest dijous en la jornada inaugural de la fira per a presentar la seua última novel·la ‘De ninguna parte’. Per la Fira també passaran Javier Sierra (El mensaje de Pandora), Víctor del Árbol (El hijo del padre) o María Oruña (Lo que la marea esconde).

A ells s'uniran alguns dels autors i autores fonamentals de la literatura juvenil actual, com Mercedes Ron (trilogia Culpables), Blue Jeans (El campamento) o Martina d’Antiochia (Nadie como ellos), i personalitats tan conegudes com Christian Gálvez (Hannah) o Pablo Carbonell (El nombre de los tontos está escrito en todas partes).

A més, hi participaran grans firmes de les lletres espanyoles com Manuel Vilas (Los besos), Domingo Vilar (Algunos cuentos completos), Nativel Preciado (El santuario de los elefantes), Inma Chacón (Los silencios de Hugo), i Alejandro Palomas (Un país con tu nombre).

Una edició “fantàstica, però diferent”

El president del Gremi de Llibrers, Juan Pedro Font de Mora, ha destacat que la 56 edició de la Fira del Llibre serà "fantàstica" en el seu retrobament amb el públic, encara que cal "assumir" que sí que serà "diferent" per les restriccions sanitàries que encara es mantenen pel coronavirus.

Font de Mora ha assenyalat que estarien contents d'aconseguir dos terços de la facturació d'una edició normal. "Si poguérem superar la facturació d'un any normal seria fantàstic, però sempre és millor pensar per davall, i si se superen els expectatives et poses més content", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats