Font de Mora (Gremi de Llibrers): “El 2020 no va ser un any roín per a les llibreries i el 2021 porta bones expectatives”

La Fira del Llibre de València torna a partir d'aquest dijous després d'un any sense celebrar-se i amb bones expectatives

Imatge d'arxiu de la Fira del llibre de València de 2018
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre de València de 2018 / Europa Press

El president del Gremi de Llibrers de València, Juan Pedro Font de Mora, ha parlat en Les notícies del matí de l’edició de la Fira del Llibre que arranca demà dijous i que romandrà oberta fins al 24 d’octubre. La fira torna als Vivers de València després d'un any en blanc per la pandèmia i ha canviat de calendari, atés que normalment se celebra a la primavera. Els participants han baixat de més de cent a huitanta-tres, però el sector té bones expectatives perquè confia en el fet que els visitants que hi vagen ho faran per a comprar. “El 2020 no va ser un any roín per a les llibreries i el 2021 porta bones expectatives. La gent està llegint un poquet més, a veure si és una tendència”, ha defensat.

Font de Mora ha destacat que les llibreries de poble i de barri han fidelitzat clients durant la pandèmia tot i l'existència d'altres opcions de consum, com pot ser Amazon. El sector valencià es mostra optimista.

Durant l’entrevista, el responsable dels llibrers ha remarcat la presència d’escriptors i escriptores valencians, entre els quals es troba Màxim Huerta, periodista que condueix el programa Bona vesprada d’À Punt. La presentació tindrà lloc aquest dimecres de matí i per primera vegada es farà al Palau de la Generalitat.

La fira també oferirà un homenatge pòstum al poeta Francisco Brines amb la presentació del poemari Donde muere la muerte. La fira també farà enguany un homenatge al poeta Marc Granell.

També et pot interessar

stats