‘Valencians al món’ viatja a Colònia, la ciutat del riu Rin

Dimecres a la nit el programa més viatger d’À Punt ens descobrirà els indrets de la quarta ciutat més poblada d’Alemanya

Alba Balbastre de Vilallonga a Colònia
Alba Balbastre, de Vilallonga a Colònia / Departament de Comunicació
09 de maig 2023 - 11:57

Aquest dimecres 10 de maig, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb el reporter Enrique Tena, fins a Colònia, ciutat alemanya coneguda per la impressionant catedral, la importància econòmica i la ubicació estratègica, però, també, pel seu animat ambient urbà, la cultura i la gastronomia.

Gracia Cocina, de València, fa 23 anys que viu a Alemanya. És enginyera química, tot i que, actualment, es dedica al món del turisme. Quedarem amb ella a l’estació central de Colònia, un punt d’enllaç clau de la ciutat que inclou múltiples línies locals, regionals i internacionals, així com connexions amb Copenhaguen, Nàpols i Londres.

Gracia Cocina, de València
Gracia Cocina, de València

Visitarem el museu romanogermànic de la ciutat i, com que a Colònia és famosa la celebració del carnestoltes, anirem a una tenda de disfresses. Acabarem el dia on el començarem, a l’estació central, per a acomiadar Gracia.

Tania Sanchis, de Manises, fa sis mesos que viu a Bonn, una ciutat situada a 24 km de Colònia, i treballa al Departament de Comunicació de l’ONU. Ens traslladarem fins allí, on visitarem el castell de Drachenburg. Més tard, passejarem pel centre de la ciutat i veurem la casa on va nàixer Beethoven i la Universitat de Bonn, el lloc de recerca més gran de l’oest d’Alemanya. Finalitzarem el recorregut fent una degustació de cerveses.

Alba Balbastre, de Vilallonga, fa cinc anys que viu a Colònia. Es dedica al màrqueting en línia. Quedarem amb ella a la plaça del mercat del peix i visitarem la Casa Farina 1709, on buscarem el perfum idoni per al programa. Després, anirem a My Curry Wurst, on dinarem una salsitxa amb quètxup i curri molt típica a Alemanya. Finalment, acabarem al pont Hohenzollern, on hi ha penjats més de 40.000 cadenats en honor de l’amor.

Migue Bisbal, de Pego, fa quatre anys i mig que viu a Colònia i es dedica a la gastronomia. Estarem amb ell i veurem com cuina uns rotllets de canella típics d’Alemanya.

Migue Bisbal, de Pego
Migue Bisbal, de Pego

Paco Pérez, de València, fa sis anys que viu a Colònia. Treballa al sector de l'automoció. Ens trobarem amb ell a la catedral de Colònia, l’emblema de la ciutat, i després veurem el KölnTriangle també. Anirem a sa casa, on coneixerem la seua dona, Dolores Ramos, que és de Borriana. Acabarem el dia amb el matrimoni, dinant en un restaurant de menjar internacional.

Miguel Rubio, d’Alacant, fa tres anys que viu a Colònia i es dedica al món de la restauració: té una cuina sobre rodes o food truck. Coneixerem la seua família i ens convidarà a sopar. Més tard, passejarem per Neptunplatz o plaça de Neptú. Acabarem el dia menjant una bona paella amb alguns dels seus amics, valencians també.

Miguel Rubio, d'Alacant
Miguel Rubio, d'Alacant

La catedral de Colònia, una joia gòtica

La catedral de Colònia és un monument impressionant que destaca per la seua altura, ja que és una de les catedrals més altes del món. També és famosa per la seua llarga història. Va començar a construir-se l’any 1248 i no es va completar fins a l’any 1880, és a dir, més de 600 anys després.

Malgrat els danys que va patir durant la Segona Guerra Mundial, la catedral va sobreviure i, hui en dia, és una de les atraccions turístiques més populars d'Alemanya, amb uns sis milions de visitants anuals. A més de l’altura i la seua impressionant arquitectura, la catedral alberga un gran tresor que inclou obres d'art, manuscrits i relíquies sagrades.

També et pot interessar

stats