12.02.2024 | 'Cuina nostra', un relat de memòria gastronòmica valenciana

21 min.
tp

Ens perdem per les pàgines de 'Cuina nostra', un relat de memòria gastronòmica valenciana obra de Casimir Romero amb il·lustracions d'Aneta Tarmokas. Un llibre que té el valor afegit de reunir receptes, història, curiositats, cançons i dites populars en un mateix volum. Aquest és el primer —l'autor ha assegurat que n'hi haurà més—, i ací l'investigador Casimir Romero explora els sabors de l'horta, la carn, la mar, les preparacions de farina (minxos, ximets, fideus), guisos, arrossos, dolços i cafés, i també begudes i caliquenyos. En aquest llibre, a més de desvelar l'origen i el perquè de cada recepta, Casimir rescata paraules oblidades i recopila les veus de moltes persones anònimes a les quals fa anys que entrevista amb l'objectiu d'extraure fins a l'última gota de saviesa popular que moltes vegades naix i mor en l'entorn familiar.

stats