15.05.2023 | Les notícies de la nit

55 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que la Comissió Europea ha elevat cinc dècimes la previsió de creixement d'Espanya i n'ha rebaixat la inflació. Brussel·les calcula que Espanya creixerà l'1,9% el 2023 i que l'increment dels preus no superarà el 4%. No obstant això, creu que el govern espanyol incomplirà les xifres del dèficit el 2024. Consideren que l'executiu espanyol no podrà abaixar-lo fins al 3%, com és el seu objectiu. Brussel·les el situa en el 3,3%, per damunt del límit que marquen les regles pressupostàries. 

València se situa en 5a posició al rànquing d'habitatges turístics elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística. Té vora 5.400 vivendes. En global, la Comunitat Valenciana ocupa el 4t lloc de tot Espanya pel que fa al nombre d'immobles turístics i un 66% d'ells es troben a les comarques del litoral alacantí. Destaquen, Xàbia, Dénia, Benidorm, la ciutat d'Alacant i Torrevella. 

El pla de salut contra la calor s'avança dues setmanes. Des de hui la Conselleria de Sanitat Universal ha habilitat en el seu web un mapa on podrem saber quina és la situació en qualsevol lloc. El pla, amb diferents nivells de risc, avisa i informa de les mesures que cal prendre per a evitar que la calor repercutisca en la salut de la població. Des de l'atenció primària celebren que ja s'haja activat aquest pla de prevenció. Es vol evitar l'increment en la mortalitat, com va ocórrer l'any passat. Però també inclou altres mesures com, per exemple, als centres docents.

Torna la festa del cinema: quatre dies d'entrades a preus reduïts. Les sales de cinema estudien noves fórmules davant de la davallada en la venda d'entrades. Entre elles, la que millor funciona és aquesta iniciativa, que ja té vint anys d'existència i compta amb molt bona acollida entre el públic. 

stats