14.03.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la pujada de l'IPC del mes de febrer fins al 6%. L'augment està impulsat per l'encariment històric de l'alimentació i, en segon terme, de l'electricitat. A la Comunitat Valenciana la cistella de la compra costa un 17,2% més que fa un any, la xifra més alta de la sèrie històrica iniciada l'any 1994. El 17,2% és més d'un punt per damunt de la inflació del mes passat i sis dècimes superior a la mitjana estatal, que està en el 16,6%. Això tot i que fa dos mesos que s'aplica la rebaixa de l'IVA en alguns productes bàsics. La inflació subjacent, que no inclou els aliments frescos ni l'energia, ha pujat una dècima i es queda en el 7,6%, el percentatge més alt des de desembre de 1986. 

Magdalena i Falles avancen en una setmana plenament festiva. A Castelló de la Plana, aquesta vesprada s'han conegut les gaiates guanyadores de la Magdalena: Farola-Ravalet, millor gaiata major i Rafalafena, millor gaiata infantil. I també aquesta vesprada hem sabut quin serà el ninot indultat infantil de les Falles de València, que ha sigut per a Almirall Cadarso - Comte Altea.

En política, augmenta la tensió entre PP i Ciutadans a la Diputació d'Alacant. Javier Gutiérrez que ahir deixava el grup de Ciutadans, ha acusat el seu expartit de traçar un pla per a desestabilitzar el govern de coalició en la Diputació d'Alacant. Per la seua part, el president de la institució, Carlos Mazón, ha anunciat que, tot i que Gutiérrez ha passat al grup de no adscrits, no li llevarà les competències, com demana l’oposició per transfuguisme. 

El segellat definitiu del magatzem gasístic Castor, davant de la costa de Vinaròs, està cada vegada més prop. Ahir el 'Butlletí Oficial de l'Estat' va publicar la declaració d'impacte ambiental, un tràmit que arriba deu anys després de la paralització a causa dels terratrémols a Alcanar i Vinaròs i que suposarà el desmantellament definitiu de la plataforma. Ara falta que el Ministeri per a la Transició Ecològica fixe una data per a l'inici de les obres.

Investiguen la troballa d'un cos en una planta de residus d'Algímia d'Alfara. Els operaris han trobat aquesta matinada un cos amb membres amputats. De moment no s'han pogut determinar les circumstàncies de la mort, i sembla que és una dona. Les restes les han dutes a l'Institut de Medicina Legal de València per a fer-li hui mateix l'autòpsia per a identificar-les. 

stats