13.03.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'Encesa de les Gaiates de la Magdalena de Castelló de la Plana. Per primera vegada, una encesa conjunta a l'avinguda Rei en Jaume, un esclat de llum sense foc ni fum dels dènou monuments festers dissenyats i realitzats per les comissions que ha estat acompanyat de nou per la pólvora. Després d'uns anys sense festes, la participació en tots els actes està sent multitudinària. Especialment hui, festiu a la capital. Entre les activitats a fer, pujar al Fadrí, una tradició des de fa 34 anys quan la colla Pixaví va començar a organitzar-la. Des de primera hora s'han format llargues cues per a visitar una de les icones més importants d'estes festes, el campanar de la ciutat.

En tribunals, hui ha quedat vist per a sentència el juí dels zombis del cas Taula. La Fiscalia demana dotze anys de presó per a l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, els mateixos que per a l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent. S'investiga si treballadors de les empreses públiques Imelsa i Ciegsa van cobrar sense anar a treballar. Rus ha asseverat que ha sigut un juí polític de la Fiscalia. L'autonomenat "ionqui dels diners" ha mostrat penediment per haver col·laborat amb la Fiscalia i ha demanat perdó a totes aquelles persones a les quals ha pogut perjudicar. 

La nova reunió del govern espanyol amb els agents socials sobre la reforma de les pensions ha tornat a acabar sense acord. La patronal se n'ha desmarcat, mentre que els sindicats veuen més pròxim l'acord. Sembla que les pensions mínimes són, de moment, un dels punts clau en la negociació. 

L'expedient de regulació d'ocupació de la Ford afectarà majoritàriament la planta de vehicles. Hui han transcendit més detalls sobre aquest ERO que amenaça de reduir dràsticament la plantilla. La planta de vehicles serà la més afectada, amb 960 acomiadaments dels vora 1.150 previstos. El Consell i el govern espanyol confien que les negociacions suavitzen la xifra. 

S'han produït dos accidents laborals mortals a la Comunitat Valenciana. La primera víctima, de 55 anys, ha mort en caure des d'una màquina a Benigànim, quan estava a una altura d’uns deu metres, en una empresa del polígon industrial d’aquesta població de la Vall d’Albaida. La segona víctima ha sigut un home de 54 anys que ha caigut d'una bastida a Montserrat, a la Ribera Alta. 

stats