11.06.2024 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

Publicada la llei d'amnistia en el 'Butlletí Oficial de l'Estat', la norma entra en vigor i comença ara un recorregut judicial per a aplicar-la. La llei obliga a deixar sense efecte les ordes de crida i cerca que pesen sobre alguns dels encausats en el 'procés' i l'alçament immediat de les mesures cautelars imposades. El Tribunal Suprem ja ha dit que manté l'orde de detenció contra l'expresident català, mentre que els fiscals d'este tribunal que van participar en el juí del 'procés' han defensat davant del Fiscal General de l'Estat, d'Álvaro García Ortiz, la seua negativa a amnistiar la malversació, el delicte que se li atribueix. 

Hem repassat també els titulars que deixa este segon dia de ressaca electoral de les europees. Sumar ha convocat per a dijous la direcció per a analitzar la successió de Yolanda Díaz. La ministra ha parlat per primera vegada esta vesprada, i l'hem sentida en 'Les notícies de la nit'. Ha dit que deixa la coordinació per responsabilitat però ha llançat un missatge de tranquil·litat sobre Sumar. 

I hem explicat les mesures extraordinàries de Sanitat per a garantir l'assistència a l'estiu. Es preveu obrir 19 nous consultoris auxiliars i reforçar-ne 66 més, especialment a les zones turístiques més saturades. I ens hem fet ressò del nou model de proves d'accés a la universitat que ha presentat el govern espanyol. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats